Αβραμόπουλος: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα στο μεταναστευτικό

Αβραμόπουλος: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα στο μεταναστευτικό

Στον οδικό χάρτη για το άσυλο που παρουσίασε η Ελλάδα αναφέρθηκε σήμερα ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ.

Ο κ. Αβραμόπυολος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ήδη έχουν επιτευχθεί κάποια θετικά αποτελέσματα αλλά πολλές προκλήσεις βρίσκονται μπροστά.

Όπως υποστήριξε ο κοινοτικός επίτροπος, ο οδικός χάρτης έχει ως στόχο την επείγουσα αντιμετώπιση όλων των βασικών εκκρεμών ζητημάτων του ασύλου και της μετανάστευσης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο από τις βασικές προκλήσεις είναι η διαθεσιμότητα και η βιωσιμότητα των ανθρώπινων και οικονομικών πόρων και των κέντρων ανοικτής φιλοξενίας, ενώ όπως είπε το ζήτημα της κράτησης αιτούντων ασύλου πρέπει να αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη προσοχή. ​

Ειδικότερα, η κράτηση μεταναστών υπό ακατάλληλες συνθήκες θα πρέπει να τερματιστεί άμεσα, ειδικά στις περιπτώσεις ασυνόδευτων ανηλίκων, είπε και τόνισε ότι σε αυτό, εξάλλου, έχει δεσμευτεί η νέα Ελληνίδα Υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου. Η Επιτροπή και οι υπηρεσίες της θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα για την αποτελεσματική εξασφάλιση της εφαρμογής του νέου αυτού σχεδιασμού, κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Η Επιτροπή και οι υπηρεσίες της θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα για την αποτελεσματική εξασφάλιση της εφαρμογής του νέου αυτού σχεδιασμού» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Σε ερώτηση για πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σχετικά με το μεταναστευτικό, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε:

«Πρώτα από όλα είναι προφανές ότι δεν σχολιάζουμε απόψεις άλλων πολιτικών. Σας θυμίζω επίσης, ότι για τα επόμενα 5 χρόνια, δεν είμαι Έλληνας πολιτικός, αλλά Ευρωπαίος Επίτροπος. Μένω στο γεγονός ότι η Ελληνίδα Υπουργός Μετανάστευσης ήταν ξεκάθαρη σήμερα στο Συμβούλιο. Μας παρουσίασε τον οδικό χάρτη και μπορώ να σας πω ότι είμαστε απολυτά ικανοποιημένοι με αυτά που είπε. Ο οδικός χάρτης καλείται να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια συνολική προσέγγιση για τη μεταναστευτική πολιτική».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο