Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

«​Όχι» στο ΔΝΤ που έφερε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα και «ναι» σ΄ έναν άλλον οργανισμό τον ΟΟΣΑ που θα φέρει όπως εκτιμά θετικό πρόσημο για την χώρα την επόμενη τετραετία, λέει η ελληνική κυβέρνηση. 

Ο Αλέξης Τσίπρας επισημοποίησε χθες μία νέα σχέση με τον διεθνή οργανισμό για την ανάπτυξη επιβεβαιώνοντας την καλή χημεία που τον συνδέει με τον Ανχέλ Γκουρία και επί της ουσίας μέσα από τον ΟΟΣΑ βρήκε ένα καλό βήμα για να διατυπώσει για μία ακόμη φορά την δυσφορία του για το γεγονός ότι οι εταίροι μας δυναμιτίζουν την συμφωνία και επιπροσθέτως συντηρούν ένα κλίμα καχυποψίας απέναντι στην χώρα μας. 

Δεν θέλησε να γίνει πιο αναλυτικός και περιόρισε την κριτική του στα πεπραγμένα της τρόικας όταν όπως είπε ήθελε να κόψει μισθούς και συντάξεις για να εκχωρήσει τις επόμενες δόσεις, αλλά δεν έβαζε ανάλογα διλήμματα στις προηγούμενες κυβερνήσεις όταν δεν προχωρούσαν μεταρρυθμίσεις για την εξαφάνιση των ολιγοπωλίων-μονοπωλίων. 

Γενικώς ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει ότι δεν φείδεται αρνητικών σχολίων σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση της ελληνικής κυβέρνησης με συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης φανερώνουν ΄ότι για δικούς τους λόγους δεν επιθυμούν να εφαρμοστεί ή συμφωνία. 

Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρει δημοσίως ότι εμείς τιμούμε την συμφωνία και περιμένουμε και οι δανειστές μας να φερθούν με εντιμότητα, τότε μάλλον κάποια μηνύματα θέλει να στείλει στην Ευρώπη. Ότι δηλαδή, ναι μεν η Αθήνα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της χωρίς όμως να σιωπά όταν η άλλη πλευρά κι εν προκειμένω οι εταίροι τής προκαλούν κλίμα δυσφορίας.   

Αυτήν την τακτική θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα ο Έλληνας πρωθυπουγός. Αυτό που επιθυμεί είναι να τού λυθούν τα χέρια, δηλαδή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ρευστότητας για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις. Θα φανεί εάν θα τού επιτρέψουν να το πράξει...