Την κατάργηση του μνημονιακού νόμου που αύξησε το ωράριο των νηπιαγωγών ζητάει το ΚΚΕ.

Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι βουλευτές του κόμματος ζητούν, επίσης, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που έχουν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις και την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητκού προσωπικού προκειμένου να καλυφτούν οι ελλείψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Σήμερα εξοντωμένο ψυχικά και σωματικά το προσωπικό τους αδυνατεί να προσφέρει παιδαγωγικό έργο και έργο φροντίδας ολοκληρωμένο στο παιδί, να στηρίξει την οικογένεια, αφού επιβαρύνεται από το εξαντλητικό ωράριο, τις μεγάλες ελλείψεις στην στελέχωση τους χρόνια τώρα, από την ανασφάλεια των εργασιακών σχέσεων, μια και πάνω από το 50% του προσωπικού σήμερα είναι συμβασιούχοι. Το κράτος ενιαία, κεντρικά και τοπικά φορτώνει το κρίσιμο έργο της εξυπηρέτησης των αναγκών του παιδιού, σε εργαζόμενους και στην οικογένεια.

Αυτό αναφέρουν, χαρακτηριστικά, οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσώτης, Σάκης Βαρδαλής, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Μωραΐτης, Μανώλης Συντυχάκης, Σταύρος Τάσσος, οι οποίοι και υπογράφουν την ερώτηση.