Αλαλούμ επικρατεί με τις αναφορές της συμβούλου του υπουργού Οικονομικών, Έλενας Παναρίτη για πιέσεις των δανειστών να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις προκειμένου να πληρωθεί μέρος του χρέους.

Η σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων του Deree αναφέρθηκε στην στάση των δανειστών προς τους έλληνες αξιωματούχους λέγοντας πως φέρονται απαξιωτικά. Η ίδια αποκάλυψε πως οι δανειστές ζήτησαν από την ελληνική πλευρά να μην πληρώσει κανένα μισθό για 1-2 μήνες προκειμένου να αποπληρώσει μέρος του χρέους.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις της κυρίας Παναρίτη και θέλουν τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών να ήταν μπροστά στο περιστατικό που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να απάντησε στους ευρωπαίους πως «είναι ντροπή ακόμα και να το λέτε αυτό. Να μην ξανακούσω κάτι τέτοιο». 

Ωστόσο σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η κυρία Παναρίτη, επιβεβαιώνει μεν την στάση των δανειστών, διαψεύδει όμως την περίοδο που σημειώθηκε το περιστατικό και το τοποθετεί σε περιόδους πριν από το 2015, δηλαδή όχι επί υπουργίας του κ. Βαρουφάκη.

Όπως αναφέρεται:

«Οι συγκεκριμένες αναφορές, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015. Ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

ΑΓΓ.ΚΙΛ.