current views are: 2

13 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση13:27

Σε φόρουμ στην Ιταλία θα μιλήσει ο Βαρουφάκης

Στο ετήσιο φόρουμ της ιταλικής δεξαμενής σκέψη (think tank) «Αμπροζέτι» θα μιλήσει το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. 

Δημοσίευση 13:27’
αρθρο-newpost

Στο ετήσιο φόρουμ της ιταλικής δεξαμενής σκέψη (think tank) «Αμπροζέτι» θα μιλήσει το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. 

Στο ετήσιο φόρουμ της ιταλικής δεξαμενής σκέψη (think tank) «Αμπροζέτι» θα μιλήσει το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης

Το φόρουμ θα διεξαχθεί στην ερίφημη «Villa d’Este» στη λίμνη Κόμο, ενώ υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο Σάββατο ο κ. Βαρουφάκης είχε μιλήσει σε φόρουμ στη Βενετία.

Στο φόρουμ θα μετέχουν μεταξύ άλλων ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιταλίας Ιγνάζιο Βίσκο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο Βάλντις Ντομπρόφσκις, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο τέως πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα, ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ο Ζαν Πιζανί-Φερί πρώην επικεφαλής του Bruegel και σύμβουλος σήμερα του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο Τζέικομπ Φρένκελ πρόεδρος της JP Morgan, ο Τζιμ Ο’ Νιλ πρώην πρόεδρος του Τμήματος Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων της Goldman Sachs, κ.α..

Το πρόγραμμα θα εστιάσει στις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, στις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία στο πώς η ανάπτυξη μπορεί να καταστεί πιο βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς, στις παγκοσμιες επενδυτικές ευκαιρίες, στη χρηματοδότηση της καινοτομίας και ανάπτυξης, αλλά και στη οικονομικά ατζέντα για την Ιταλία.

Το φόρουμ «Αμπροζέτι» (The European House – Ambrosetti) συγκεντρώνει κάθε χρόνο κορυφαία στελέχη εθνικών, χρηματοδοτικών και οικονομικών θεσμών, αλλά και προσωπικότητες από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις.


σχετικα αρθρα