Για τους κινδύνους που θα προκαλούσε μία αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ για ολόκληρη τη νομισματική ένωση προειδοποιεί ο επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, που μεταδίδει κομμάτια της συνέντευξης, που θα δημοσιευθεί ολόκληρη αύριο Σάββατο, ο γάλλος επίτροπος αναφέρει ότι μία αποχώρηση της χώρας μας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να σημάνει την αρχή του τέλους.

«Όλοι μας στην Ευρώπη πιθανότατα συμφωνούμε ότι ένα Grexit θα ήταν καταστροφή, για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την Ευρωζώνη ως σύνολο» λέει χαρακτηριστικά και σημειώνει:

Εάν μία χώρα φύγει από τη (νομισματική) ένωση, οι αγορές θα ρωτήσουν αμέσως ποια θα είναι η επόμενη χώρα και αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους.

Οι δηλώσεις του κ. Μοσκοβισί έρχονται λίγες ώρες μετά από αυτές του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο αυστριακό δίκτυο ORF, ο οποίος δεν απέκλεισε «ατύχημα» με έξοδο της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση

«Καθώς (η Ελλάδα) έχει την ευθύνη, η δυνατότητα να αποφασίσει τι θα συμβεί εναπόκειται μόνο σε εκείνη και επειδή εμείς δε γνωρίζουμε ακριβώς τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα, δε μπορούμε να το αποκλείσουμε» επισήμανε, ενώ τόνισε πως η Ευρώπη παραμένει προετοιμασμένη να βοηθήσει την Ελλάδα ωστόσο η ίδια πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της.