Ακόμη 14 φάκελοι για τα εξοπλιστικά ετοιμάζονται να πάρουν το δρόμο προς τη δικαιοσύνη, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real FM, και απαντώντας στο ερώτημα εάν με την πρώτη ματιά που έριξε στους φακέλους προκύπτουν θέματα για τη Δικαιοσύνη, ο κ. Καμμένος απάντησε: 

«Παρότι ασχολούμαι 23 χρόνια στη Βουλή με θέματα Άμυνας, δεν περίμενα ποτέ ότι η κατάσταση θα είναι τόσο τραγική. Έχουμε το μεγαλύτερο μέρος των εξοπλιστικών να υπάρχουν ελλιπείς φάκελοι, δεν εννοώ λεπτομέρειες, εννοώ ελλείψεις εγγυητικών επιστολών, δεν υπάρχει καμία προμήθεια σχεδόν που να έχει, όπως απαιτεί, ο νόμος τον έλεγχο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους»

«Έχουμε από την μεριά των συμβαλλομένων, δηλαδή των προμηθευτών παραβίαση των περισσότερων όρων στις προμήθειες, έχουμε καταβολές τεράστιων ποσών, εκατοντάδων εκατομμυρίων χωρίς να υπάρχουν καν τιμολόγια. Είναι, δηλαδή, μια κατάσταση, την οποία ούτε εγώ την περίμενα» είπε ακόμα και πρόσθεσε:

«Το πιο βασικό που ενδιαφέρει τον κόσμο, πέραν του ποινικού που ήδη υπάρχει συνεργασία με την κ. Ράικου και το team της εισαγγελίας, αυτό που ελέγχει τη διαφθορά, θα σας πω ότι δεν υπήρχε θεσμικό όργανο εσωτερικών υποθέσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, παρότι υπήρχε νόμος».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, οι υποθέσεις αυτές ξεκινούν από την περίοδο 1997-1998 και φτάνουν μέχρι το 2003». 

«Όμως» συνέχισε ο υπουργός οι υποθέσεις συνεχίζονταν, γινόταν καταβολές χρημάτων, παραλαβές, γινόταν διορθώσεις των συμβάσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένος «έχουμε τεράστια όπλα στα χέρια μας που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει. Αυτά όλα έχουν μπει σε μία σειρά, ήδη οι δύο μεγάλες υποθέσεις έχουν πάει στη Δικαιοσύνη.

«Άλλοι 14 φάκελοι ετοιμάζονται και παράλληλα ξεκινάμε τις διαδικασίες να καλούμε τους αντισυμβαλλόμενους και να τους πούμε “κοιτάξετε εδώ έχετε καταδικαστεί για δωροδοκία”, υπάρχουν συμβάσεις τις οποίες έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός 2-3 φορές παραπάνω από ό,τι πρέπει να τις πληρώσει και πρέπει να αποζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο και υπουργείο Άμυνας» επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση και το ενδεχόμενο Grexit, επεσήμανε πως «είναι μία απειλή έωλη που δεν έχει καμία νομική βάση». 

«Από εκεί και πέρα είναι αλήθεια ότι παραβιάζει και τη νομιμότητα, η πίεση που ασκείται στην Ελλάδα από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου αυτή η κυβέρνηση να γονατίσει και να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο» είπε και συνέχισε: 

«Αυτό λοιπόν το ξεκαθαρίζω και σας το λέω δημόσια, ότι δεν πρόκειται να γίνει. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε αυτό που θα έκανε στη θέση μας η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Εμάς δεν μας “κρατάνε”, έχουμε πάρει λαϊκή εντολή από τον ελληνικό λαό να προχωρήσουμε σε διαπραγμάτευση η οποία δεν θα παραδίδει την εθνική κυριαρχία της χώρας, θα προστατεύσει τους πολίτες και ζητά μία άλλη πολιτική».

Διαμήνυσε εξάλλου πως η επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους που βρίσκεται υπό σύσταση στη Βουλή θα προχωρήσει. «Δεν μπορεί να πληρώνουμε υποχρεώσεις για τις οποίες δεν έχει ελεγχθεί εάν πράγματι αποτελούν υποχρεώσεις του ελληνικού λαού, της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους» είπε χαρακτηριστικά. 

Ανέφερε εξάλλου πως υπάρχουν συζητήσεις με τη Ρωσία. «Έχουμε καταρχήν μία κίνηση καλής θέλησης σε σχέση με τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, που αυτό σημαίνει ότι θα επανέλθουν οι εξαγωγές, ιδίως από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία, σε συγκεκριμένα προϊόντα, όπως τα φρούτα - τα ροδάκινα κλπ. - που αποτελούν το 70% των εξαγωγών μας» είπε και συνέχισε:

«Το δεύτερο είναι ο αγωγός που φτάνει μέχρι τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο αγωγός αυτός έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας και περιμένει την έγκριση του ελληνικού κράτους για να προχωρήσει μέσα από την Ελλάδα και θα μειώσει το κόστος παραγωγής μας».