Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης εξαπολύει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος με αφορμή τη σύσκεψη που είχε γίνει προ ημερών στο υπουργείο για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας έχουν συστρατευτεί σε μια κοινή επιχείρηση με στόχο να υπονομεύσουν και να διαβάλουν την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να φέρει στο διεθνές προσκήνιο το θέμα των γερμανικών οφειλών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του κ. Ήσυχου.

«Πολιτικά στελέχη κομμάτων, όπως ο κ. Τσιόδρας από το Ποτάμι και ο κ. Γεωργιάδης από τη ΝΔ, σε διατεταγμένη αποστολή και με "μονταζιέρα" γνωστό "μεγκάλο" τηλεοπτικό σταθμό», τα οποία «επιχειρούν μια προβοκάτσια με καθαρά γκεμπελίστικα χαρακτηριστικά» σημειώνει η ανακοίνωση που κάνει λόγο για «διαστρέβλωση της σχετικής πρωτοβουλίας».

«Οι προαναφερόμενοι, όπως και άλλοι που αναπαρήγαγαν την προβοκάτσια, υπερασπιζόμενοι τάχα τη… Δημοκρατία, έφθασαν στο σημείο να ισχυρίζονται πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα φέρει στα σχολεία να διδάσκονται εκδόσεις του Ελληνικού Στρατού και πως ούτε λίγο ούτε πολύ ο Στρατός θα καθορίζει τη… διδακτέα ύλη στα σχολεία» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση παρατίθενται αποσπάσματα του δελτίου Τύπου που εκδόθηκε στις 9 Μαρτίου για τη συγκεκριμένη σύσκεψη, με το γραφείο Τύπου του κ. Ήσυχου να σχολιάζει ότι «κατόπιν λοιπόν όλων αυτών, γίνεται σαφές πως όχι απλώς πρόκειται για μια οργανωμένη εκστρατεία ψεύδους, αλλά για μια πολιτική προβοκάτσια που στρέφεται κατά της χώρας, στην οποία στρατεύτηκαν και δυνάμεις που υποτίθεται εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό».

«Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας της ελληνικής κυβέρνησης για ηθική, πολιτική και οικονομική δικαίωση των απαιτήσεων του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να διακοπεί. Η εκστρατεία αυτή δεν στρέφεται κατά του γερμανικού λαού, που τον θέλουμε συμπαραστάτη αλλά στοχεύει στο να κλείσει μια ανοιχτή πληγή του παρελθόντος» καταλήγει η ανακοίνωση.