Την ανάγκη να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild

O κ. Καμμένος εκτιμά πως αν η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ, την ίδια τύχη πιθανόν θα ακολουθήσουν η Ισπανία και η Ιταλία.

Όπως είπε: 

«Εάν η Ελλάδα εκραγεί, η Ισπανία και η Ιταλία θα είναι επόμενες και έπειτα σε κάποιο σημείο και η Γερμανία. Επομένως πρέπει να βρούμε μια λύση εντός της ευρωζώνης, αλλά η λύση αυτή δεν μπορεί να είναι οι Έλληνες να πρέπει να πληρώσουν».

Σύμφωνα με το Reuters επικαλούμενο απόσπασμα της συνέντευξης ο κ. Καμμένος ανέφερε, επίσης, ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο διάσωσης αλλά «ένα κούρεμα σαν αυτό που πήρε η Γερμανία το 1953 κατά τη διάσκεψη του Λονδίνου».

Ερωτηθείς σχετικά με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλγκανγκ Σόιμπλε ο έλληνας Υπουργός Άμυνας δήλωσε χαρακτηριστικά:  

Δεν κατανοώ γιατί στρέφεται εναντίον της Ελλάδας καθημερινά με νέες δηλώσεις. Είναι σαν έναν ψυχολογικό πόλεμο και ο Σόιμπλε δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών με τις ενέργειες αυτές.

Σημέιωσε, άλλωστε, ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πρέπει να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, καθώς εκείνη εξελέγη από τον ελληνικό λαό. Παράλληλα, κατηγόρησε το Βερολίνο ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας ενώ εκτίμησε ότι «… κάποιοι πραγματικά θέλουν να μας οδηγήσουν εκτός ευρωζώνης».

Όσον αφορά τις γερμανικές επανορθώσεις υποστήριξε ότι «ο χρυσός που μετέφεραν οι ναζί στο Βερολίνο από την Αθήνα, αξίζει πολλά χρήματα», ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα αναμένει να αποζημιωθεί γι'αυτό, όπως επίσης και από το αναγκαστικό δάνειο και την καταστροφή των αρχαιολογικών μνημείων».

Ο Έλληνας υπουργός υπονόησε επίσης, σύμφωνα με το Reuters, ότι η Ελλάδα θα σταματήσει να υποδέχεται πρόσφυγες στην περίπτωση που «εκδιωχθεί» από την ευρωζώνη.

Τότε οι συμφωνίες δεν θα έχουν καμία αξία, δεν θα υπάρχουν συνθήκες, τίποτα. Δεν θα είμαστε πια υποχρεωμένοι να δεχόμαστε πρόσφυγες ως χώρα υποδοχής. Οιοσδήποτε θέλει να μας οδηγήσει εκτός ευρωζώνης θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ουκρανική κρίση και την αντιμετώπιση του προβλήματος από την Ευρώπη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα χάνει πολλά χρήματα από το ρωσικό εμπάργκο, εξαιτίας των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία και προσέθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να αποζημιωθεί από την ΕΕ. «Ειδάλλως εμείς δε μπορούμε και δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, που το μόνο που κάνουν είναι να πλήττουν την οικονομία μας» τόνισε.