Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας την πως «έπαιζε θέατρο», δεν είχε ποτέ πρόγραμμα αλλά ένα «ευχολόγιο» που το έχει εγκαταλείψει ήδη αλλά και πως οδηγεί την χώρα σε νέο μνημόνιο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο πρώην Πρωθυπουργός λέει επίσης πως «όσο συνεχίζεται η αβεβαιότητα, ο λογαριασμός ανεβαίνει για τον ελληνικό λαό. Διότι ως τώρα δεν είναι μόνον ότι έπαιζαν "θέατρο", έχαναν χρόνο». 

Το να τάζει κανείς στους πάντες τα πάντα είναι σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «λαϊκισμός» και διαβλέπει ότι η νέα κυβέρνηση ξαναπάει τη χώρα σε δανεισμό, δηλαδή σε μνημόνιο «και για την επόμενη τουλάχιστον χρονιά» καθώς «αν βγάλουμε μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα, σημαίνει ότι ένα μέρος των τόκων δεν θα μπορούμε να το καλύψουμε εμείς».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εύχεται επίσης να έχει «τελειώσει το θέμα του δημοψηφίσματος ή των πρόωρων εκλογών» αφού όπως προσθέτει το επαναφέρουν στελέχη της ίδιας της κυβέρνησης προκαλώντας «αβεβαιότητα στην οικονομία και ασφυξία στην αγορά». 

Σε ότι αφορά την πρόταση περί σύστασης εξεταστικής για το μνημόνιο, ο Αντώνης Σαμαράς απαντά:

«Εμείς δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε. Αντιθέτως έχουμε πολλά να πούμε [...]. Όταν αρχίσει η συζήτηση θα διαπιστώσουν οι πάντες πόσο μεγάλες ομοιότητες υπάρχουν ανάμεσα στο "λεφτά υπάρχουν" τότε και τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Πόσες ομοιότητες υπάρχουν ανάμεσα στο "η Ελλάδα είναι Τιτανικός" τότε και το "είμαστε χρεοκοπημένη χώρα" τώρα...».

Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά της ΝΔ  ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως κανείς δεν βάζει θέμα ηγεσίας. «Η συζήτηση περί έκτακτου συνεδρίου έγινε και τελείωσε [...] Τέτοιες ώρες, το να πάμε εμείς σε έκτακτο συνέδριο, θα αποτελούσε μοναδικό και αναπάντεχο "δώρο" στον ΣΥΡΙΖΑ» λέει.

Ο κ. Σαμαράς κλείνει την συνέντευξή του με μια διάθεση αυτοκριτικής λέγοντας «αν και κάναμε πράγματα που ήταν αδιανόητα στην Ελλάδα, δεν δείξαμε το μεταρρυθμιστικό πρόσωπο της παράταξής μας όσο θα θέλαμε και όσο θα έπρεπε».

Τέλος, προαναγγέλλει, πως την ερχόμενη εβδομάδα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα συνέλθει, προκειμένου να συζητήσει για αλλαγές στα πρόσωπα και στον τρόπο λειτουργία του κόμματος.