Συνεδριάζει αυτή την ώρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά και τις επαφές που είχε ο Αλέξης Τσίπρας σε Παρίσι και Βρυξέλλες. 

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν η υστέρηση στα έσοδα και το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού και της ρευστότητας που χρειάζεται η ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει το θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη Πέμπτη στις Βρυξέλλες. 

Επίσης, ο κ. Τσίπρας θέλει να ενημερωθεί για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Αθήνα με τα τεχνικά κλιμάκια ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΓ, προκειμένου να έχει στη διάθεσή του την αξιολόγηση των δημοσιονομικών της χώρας, στις συζητήσεις που θα έχει στη Σύνοδο στις 19-20 Φεβρουαρίου.

Η  σημερινή συνάντηση γίνεται στον απόηχο των δηλώσεων του Γιάνη Βαρουφάκη στο οικονομικό συνέδριο στο Κόμο, ότι μπορεί να «παγώσουν» για ένα διάστημα οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν  ότι οι βσικές δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν, σημειώνουν ωστόσο ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης έχει ορίζοντα τετραετίας.