current views are: 5

14 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση12:34

Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για το «πάγωμα» των προεκλογικών δεσμεύσεων

Κόντρα ΝΔ-κυβέρνησης έχει ξεσπάσει με αφορμή τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για «πάγωμα» ορισμένων προεκλογικών εξαγγελιών.

Δημοσίευση 12:34’
αρθρο-newpost

Κόντρα ΝΔ-κυβέρνησης έχει ξεσπάσει με αφορμή τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για «πάγωμα» ορισμένων προεκλογικών εξαγγελιών.

Κόντρα ΝΔ-κυβέρνησης έχει ξεσπάσει με αφορμή τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για «πάγωμα» ορισμένων προεκλογικών εξαγγελιών, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των εταίρων. 

Μιλώντας στον Real fm ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Οικονομικών τονίζοντας:

Εμείς σοβαρά και υπεύθυνα κάναμε κάποια πράγματα, αντιμετωπίσαμε τα πράγματα, φέραμε τα πράγματα σε μια σταθερότητα και αλλάξαμε τη χώρα τελείως. Γιατί χάθηκε η εμπιστοσύνη στη χώρα; Γιατί ομολογεί ο κ. Βαρουφάκης ότι χάθηκε η εμπιστοσύνη; Τι έκανε λάθος;

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «θεατρινισμούς και ανευθυνότητα», υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κούρεμα χρέους  και κατάργηση του μνημονίου με νόμο. «Γιατί θυμήθηκε ο κ. Βαρουφάκης ότι τώρα θα παγώσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις; Πριν τις εκλογές ακούγαμε πολλά πράγματα. Για κούρεμα του χρέους, για κατάργηση του μνημονίου με έναν νόμο, αλλά μετά από 50 μέρες τα έχουμε βάλει όλα αυτά στο συρτάρι και να λένε στον κόσμο, ότι υποσχεθήκαμε προεκλογικά, ξεχάστε το», πρόσθεσε.

Επίσης, υποστήριξε ότι έχει επιστρέψει η λέξη «Grexit» στο στόμα των εταίρων, υπερασπιζόμενος την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά. Ο Κώστας Καραγκούνης τόνισε:

Αυτό που προσπαθήσαμε και πετύχαμε τα τελευταία χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ήταν να φύγει αυτή η φρασεολογία από τον χάρτη, ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει, εκτός ευρώ. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει μια έξοδο της χώρας από το ευρώ. Αυτό που είχαμε αντιμετωπίσει εμείς το 2012 είναι απείρως χειρότερο από ότι αντιμετώπισε η κυβέρνηση αυτή από της 25 Γενάρη και μετά. Τότε ήμασταν με το ένα πόδι εκτός ευρώ.

 


σχετικα αρθρα