Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Σε έντονη κινητικότητα βρίσκεται η γαλάζια νεολαία την ώρα που η Νέα Δημοκρατία προχωρά στο στάδιο της ανασυγκρότησης και της ανασύνταξης των δυνάμεων, ώστε να αποτελέσει στο επόμενο κρίσιμο διάστημα, τον ισχυρό πόλο απέναντι στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ, που θα καλύψει τον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς.

Για πρώτη φορά τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ απέκτησαν ενεργό ρόλο και από «χειροκροτητές», όπως συνήθιζαν να τους αποκαλούν, έχουν ισχυρή παρέμβαση στις εσωκομματικές εξελίξεις. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε το γεγονός, ότι ο επικεφαλής της γαλάζιας νεολαίας ήταν ο πρώτος που μίλησε ξεκάθαρα στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ (την πρώτη συνεδρίαση κομματικού οργάνου μετά τις 25 Ιανουαρίου), προχωρώντας σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο Σάκης Ιωαννίδης βεβαίως δεν λειτούργησε αυτόνομα, αλλά ακολούθησε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, που είχε συνεδριάσει αμέσως μετά τις εκλογές. Μάλιστα στην πρόσφατη Πολιτική Επιτροπή ο κ. Ιωαννίδης μίλησε για την ανάγκη σύγκλισης έκτακτου Συνεδρίου, εκπροσωπώντας τη νέα γενιά στελεχών, κάτω των 35, η οποία έφερε τα καλύτερα αποτελέσματα, τόσο σε επίπεδο προεκλογικής οργάνωσης, όσο και σε επίπεδο εκλογικών ποσοστών.

Έντονη δραστηριότητα έχουν όμως και οι εκπρόσωποι της γενιάς των 35+, που προέρχονται από την ΟΝΝΕΔ. Τα στελέχη αυτά που υπηρέτησαν στα εκτελεστικά γραφεία της Οργάνωσης, κατά την καραμανλική περίοδο, από το ’97 ως το 2009, εκφράζονται κυρίως μέσα από την «κίνηση του Πούλιτζερ», που πήρε το όνομά της από το γνωστό στέκι πίσω από το Χίλτον, όπου γίνονται οι συναντήσεις.

Βασίλης Τοκάκης, Γιώργος Παπανικολάου, Γιάννης Οικονόμου, Στάθης Σταθόπουλος, Μάριος Τσάκας, Δημήτρης Γαλαμάτης και Θανάσης Κοτταράς είναι μερικά από τα στελέχη που δίνουν το παρόν στις συναντήσεις της ομάδας, ενώ έκαναν αισθητή την παρουσία τους και στην Πολιτική Επιτροπή, όπου ζήτησαν επίσης έκτακτο Συνέδριο.

Μάλιστα μετά το Πάσχα η συγκεκριμένη κίνηση ετοιμάζει κεντρική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσει κείμενο που θα αποτελεί την πολιτική πλατφόρμα της, ενώ εκδηλώσει προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις, όπως στη Θεσσαλονίκη. Η «κίνηση του Πούλιτζερ» έχει «καλή επικοινωνία» με τη σημερινή ηγεσία της ΟΝΝΕΔ, έπειτα από την επαφή που έγινε μετά την ομιλία του Σάκη Ιωαννίδη στη Πολιτική Επιτροπή της προηγούμενης Κυριακής.