«Μαζεύει» ο υπουργός Οικονομικών τις δηλώσεις περί αναστολής κάποιων από τις προεκλογικές δεσμεύσεις. 

«Ποτέ δεν είπαμε ότι θα αθετήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αυτό που είπαμε είναι ότι οι υποσχέσεις μας αφορούν σε μια κοινοβουλευτική θητεία βάθους τετραετίας» τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στο περιθώριο της Συνόδου προς τους δημοσιογράφους.
«Οι δεσμεύσεις θα τοποθετηθούν με το βέλτιστο τρόπο, ώστε να συμφωνούν με τη διαπραγματευτική μας στάση στην Ευρώπη και με τη δημοσιονομική κατάσταση του ελληνικού κράτους» τόνισε.

Σύμφωνα με το Reuters, ο έλληνας υπουργός σημείωσε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση ήταν έτοιμη να τοποθετήσει χρονικά τα μέτρα κατά της λιτότητας με τέτοιο τρόπο, ώστε βοήθησε τους Ευρωπαίους εταίρους, σε ό,τι αφορά στην εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας. 

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές κρατούν αποστάσεις από τις δηλώσεις περί «παγώματος» των προεκλογικών εξαγγελιών, διευκρινίζουν ωστόσο ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχει ορίζοντα τετραετίας. Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι ήδη έχουν προχωρήσει μια σειρά από νομοθετήματα, όπως για την ανθρωπιστική κρίση, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, την ΕΡΤ, ενώ προχωρά και η ρύθμιση για τις φυλακές τύπου Γ.