«Θέλουμε δράση, πράξεις, όχι απλώς υποσχέσεις. Μετά το Εurogroup θα δει πώς μπορούν να γίνουν οι εκταμιεύσεις» δηλώνει στην εφημερίδα «RealNews» ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γέργκι Κατάινεν.

Ο Κατάινεν τονίζει ότι «οι συνομιλίες ξεκίνησαν για να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη ατζέντα μεταρρυθμίσεων, την οποία θα ορίσει η ελληνική κυβέρνηση και θα αποδεχθούν οι άλλοι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι», σημειώνοντας ότι στη συνέχεια «θέλουμε να δούμε την εφαρμογή. Τότε και μόνο μπορεί η βοήθεια να συνεχιστεί».

Σημειώνει, παράλληλα, ότι:

Μέχρι τον φετεινό χειμώνα τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα. Η χώρα είχε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5%, όλοι μιλούσαν για την ανάγκη μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής. Η Ελλάδα θα έβγαινε από το πρόγραμμα, απλώς με μια ασφαλιστική δικλείδα... Δεν θα έλεγα ότι είμαστε πάλι στην αρχή. Η νέα κυβέρνηση, όμως, πρέπει να κάνει πάρα πολλά για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη... Φαντάζομαι πως μπορούν να αλλάξουν ξανά τα δεδομένα, όμως αυτό σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να λάβει αποφασιστικά μέτρα για να ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές.