Κατάινεν: Θέλουμε εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, όχι μόνο υποσχέσεις

Κατάινεν: Θέλουμε εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, όχι μόνο υποσχέσεις

«Θέλουμε δράση, πράξεις, όχι απλώς υποσχέσεις. Μετά το Εurogroup θα δει πώς μπορούν να γίνουν οι εκταμιεύσεις» δηλώνει στην εφημερίδα «RealNews» ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γέργκι Κατάινεν.

Ο Κατάινεν τονίζει ότι «οι συνομιλίες ξεκίνησαν για να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη ατζέντα μεταρρυθμίσεων, την οποία θα ορίσει η ελληνική κυβέρνηση και θα αποδεχθούν οι άλλοι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι», σημειώνοντας ότι στη συνέχεια «θέλουμε να δούμε την εφαρμογή. Τότε και μόνο μπορεί η βοήθεια να συνεχιστεί».

Σημειώνει, παράλληλα, ότι:

Μέχρι τον φετεινό χειμώνα τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα. Η χώρα είχε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5%, όλοι μιλούσαν για την ανάγκη μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής. Η Ελλάδα θα έβγαινε από το πρόγραμμα, απλώς με μια ασφαλιστική δικλείδα... Δεν θα έλεγα ότι είμαστε πάλι στην αρχή. Η νέα κυβέρνηση, όμως, πρέπει να κάνει πάρα πολλά για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη... Φαντάζομαι πως μπορούν να αλλάξουν ξανά τα δεδομένα, όμως αυτό σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να λάβει αποφασιστικά μέτρα για να ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο