Πρωτοφανή επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επαναφέροντας τη δυσαρέσκεια που είχε εκφράσει για την κυβερνηστική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ανελ. 

Σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο Μάρτιν Σούλτς τονίζει ότι, κατά την συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες με τον Αλέξη Τσίπρα, του ζήτησε να διακόψει τη συνεργασία με το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Σουλτς:

«Θεωρώ τον σημερινό συνασπισμό του αριστερού κόμματος με αυτούς τους δεξιούς λαϊκιστές ως λάθος»

Μάλιστα, αναφέρεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στον έλληνα Υπουργό Άμυνας, παρομοιάζοντάς τον με «ελέφαντα σε υαλοπωλείο», αναφορικά με τη διαπραγματευτική τακτική του κ. Καμμένου.

Ο Μάρτιν Σουλτς λέει για τον πρόεδρο των ΑΝ ΕΛ ότι:

Σε σύγκριση με τον κ. Καμμένο, ο ελέφαντας στο κατάστημα με τις πορσελάνες μοιάζει με διπλωμάτη που ξέρει να ελίσσεται.

Σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κάνουν λόγο για προκλητική και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας καιυποστηρίζουν ότι υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη:

Σε μια ακόμη προκλητική και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, προέβη ο κ. Σουλτς με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung. Όλοι θυμούνται ότι ο γνωστός a-la carte «φιλέλλην» και τακτικός συνομιλητής του …ποταμίσιου αρχηγού είχε σπεύσει από την πρώτη κιόλας στιγμή, σαν άλλος …ανθύπατος να διαφωνήσει με την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να κάνει μάλιστα και …υποδείξεις με ποιους να συνεργαστεί ο κ. Τσίπρας!

Κι όλα αυτά, επειδή ενοχλείται αυτός και οι συνοδοιπόροι του από τη συμμετοχή του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση. Είναι αλήθεια ότι έτσι είχε μάθει να συμπεριφέρεται από την εποχή της υπάκουης στις γερμανικές απαιτήσεις συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το ότι οι επιθέσεις του κ. Σουλτς στον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο υποκρύπτουν σαφείς πολιτικές - κομματικές σκοπιμότητες, είναι πλέον ολοφάνερο. Θα ήταν όμως προτιμότερο να περιοριστεί ή έστω να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο και να σταματήσει να παριστάνει τον …τιμητή της ελληνικής πολιτικής ζωής.