Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

«Οι εξελίξεις θα τρέξουν στην Ελλάδα» τονίζει στενός πολιτικός φίλος του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο κοινοτικός επίτροπος με την απόφαση του πριν μια εβδομάδα στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ να παραιτηθεί από την αντιπροεδρία του κόμματος τάραξε τα νερά στην κεντροδεξιά. Αμέσως ξεκίνησαν τα σενάρια για τα μελλοντικά του σχέδια, όχι τόσο από την κίνηση να παραιτηθεί από μια, τιμητική αλλά χωρίς σημασία θέση στο κόμμα της ΝΔ όσο για τα όσα είπε και την πολιτική πλατφόρμα που κατέθεσε.
 
Ο Δ. Αβραμόπουλος αρκετά απελευθερωμένος σε σχέση με το παρελθόν και πιο ώριμος πολιτικά όσο ποτέ, αυτή τη στιγμή, χωρίς καμία πικρία για ότι έγινε στο θέμα της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, που άλλωστε δεν κινήθηκε με δική του πρωτοβουλία αλλά από πλευράς του Πρωθυπουργού με γνώμονα την απήχηση που έχει στην κοινωνία αλλά και το βαρύ διεθνές πολιτικό του κεφάλαιο. Που σκόνταψε στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ που φουντώνουν και πολύ σύντομα θα δημιουργήσουν την απαρχή ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων. 
Αξιοσημείωτη είναι και η αναφορά του δημοσιεύματος της εφημερίδας European Voice για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας και την παραμονή του κ. Αβραμόπουλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέροντας χαρακτηριστικά απόψεις κοινοτικών παραγόντων ότι «ήταν λυπηρό για την Ελλάδα, αλλά καλό για την Ευρώπη».
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος βοηθάει με το παραπάνω την ελληνική κυβέρνηση στο Κολέγιο των Επιτρόπων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα μείνει για πάντα στις Βρυξέλλες.
 
«Έχει ανοίξει ο πολιτικός μου ορίζοντας» συνηθίζει να λέει εσχάτως για τα επόμενα βήματά του, ειδικά ενώπιον των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, τις οποίες και ο ίδιος προβλέπει. Επί της ουσίας ο ίδιος θα είναι στη διάθεση των γεγονότων, κατά μια προσφιλή παλαιότερη φράση του. Εξάλλου δεν έχει δεθεί με την καρέκλα στις Βρυξέλλες, λένε όσοι είναι ενήμεροι των παρασκηνίων …
 
Έμπειρα στελέχη της κεντροδεξιάς επιμένουν ότι ο Δ. Αβραμόπουλος έθεσε ισχυρή υποψηφιότητα για μελλοντικό ρόλο στην εγχώρια πολιτική ζωή, ενώ στέκονται ιδιαίτερα στα όσα είπε στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, όπου έστειλε μήνυμα περί του τέλους της φοβικής σημερινής ΝΔ και της ανάγκης ανασυγκρότησής της σε ένα κόμμα-παράταξη με κεντρώο και φιλοευρωπαϊκό προφίλ.
 
«Ο ιδεολογικός άξονας της παράταξης θα πρέπει να εκφράζει έναν ευρύτερο χώρο της φιλελεύθερης πολιτικής κοινωνικής και της δημοκρατικής κεντροδεξιάς, με πειστικό και αξιόπιστο άνοιγμα στον ευρύτερο χώρο του κέντρου» τόνισε στην Π.Ε. και επεσήμανε πως η ΝΔ θα πρέπει να προσδιορίζεται ως «χώρος συνάντησης και διαλόγου αστικών και δημοκρατικών ρευμάτων της κοινωνίας.
 
«Έχω και λόγο και φωνή και άποψη σε ότι αφορά την πατρίδα μας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι μπορεί γεωγραφικά να είμαι στις Βρυξέλλες, αλλά η καρδιά μου είναι εδώ» είπε την προπερασμένη Παρασκευή στον Κάρολο Παπούλια όταν τον επισκέφθηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
 
Ο ίδιος επιμένει σε συνομιλητές του ότι οι πιστωτές είναι πολύ πιεστικοί και δεν θα υποχωρήσουν, ενώ λέγεται πως προβλέπει τη συγκρότηση εντός του καλοκαιριού κυβέρνησης εθνικής ανασυγκρότησης.
 
Υπερασπίζεται την ανασύνταξη της αστικής παράταξης και της δημιουργίας ενός νέου πόλου, κεντροδεξιού, μεταρρυθμιστικού, φιλελεύθερου και ευρωπαϊκού στο νέο διπολισμό που έρχεται, αφού πρώτα διαβεί η χώρα τη δύσκολη γέφυρα που έχει μπροστά της.