Δεν κράτησε το λόγο του ο Σόιμπλε, σύμφωνα με το Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς είχαν συμφωνήσει να μην δημοσιοποιήσουν τα όσα είπαν κατ'ιδίαν.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον Alpha, χαρακτήρισε ατυχείς τις πρόσφατες δηλώσεις του γερμανού ομμολόγου του. Είπε πάντως, ότι το τελευταίο διάστημα είχαν δυο μακρές συζητήσεις σε πολύ καλό κλίμα. 

Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά» ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τού είπε πως μπορεί η Γερμανία να διευκολύνει την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε επίσης μετανιωμένος για τη φωτογράφηση στο περιοδικό Paris Match. «Θα ήθελα να μην είχε γίνει αυτή η φωτογράφηση το μετανιώνω... Η αισθητική αυτών των φωτογραφιών δεν μού αρέσει» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ήταν καλό το κείμενο που συνόδευε τη φωτογράφηση, και «έκανε πολύ καλό για την Ελλάδα στη Γαλλία». 

«Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι ήταν δική του ιδέα η διαχείριση των αποθεματικών τους.

«Στόχος μας είναι να αποφύγουμε νέα υφεσιακά μέτρα για τα οποία μας πιέζει η απέναντι πλευρά» διευκρίνισε, και προσδιόρισε στο 1,5% τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «προφανώς και θα το πετύχουμε».

Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν έχει ενημερωθεί ότι τα τεχνικά κλιμάκια που ήρθαν στην Αθήνα βρήκαν τρύπα 2 δισεκ. ευρώ. «Δεν ξέρω τι έχουν βρει» είπε, και πρόσθεσε «όταν έρθουν να μού το πουν θα το συζητήσουμε.»

Πρόσθεσε ότι ούτως ή άλλως ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι δύσκολοι μήνες και η υστέρηση εσόδων υπήρχε ήδη από τα μέσα του 2014.

Δήλωσε επίσης ότι «είναι τιμή του να τον λοιδορεί η Bild», την οποία χαρακτήρισε «φυλλάδα», ενώ χαρακτήρισε αναξιόπιστο το Spiegel, που γράφει σήμερα ότι μπορεί να γίνει κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα όπως στην Κύπρο. «Έχει χάσει την αξιοπιστία του από το 2011, γιατί δεν επιβεβαιώνονται αυτά που έχει γράψει κατά καιρούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.