Ο Γκίκας Χαρδούβελης παραδέχεται ότι για τα έτη 2011 και 2012 δεν κατέθεσε δηλώσεις πόθεν έσχες, ως όφειλε, ως σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου..

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη της Real News για τα χρηματικά ποσά που έβγαλε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο εξωτερικό, ο ίδιος με συνέντευξή του στην εφημερίδα αποκαλύπτει ποιος τον συμβούλεψε να μην κάνει δηλώσεις πόθεν έσχες.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδούβελης αποδίδει αυτή την απόφαση στις κατευθύνσεις που έλαβε από τους νομικούς του συμβούλους.

«Οι νομικοί μου σύμβουλοι μου είπαν ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω δήλωση περιουσιακής κατάστασης για τη θέση που κατείχα εκείνη την περίοδο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών. 

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γκίκας Χαρδούβελης, μετά τις αποκαλύψεις, αποτελεί παρελθόν από τις συσκέψεις της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως τα χρήματα είναι πλήρως φοροληγημένα, ενώ όπως ήταν φυσικό η υπόθεση προκάλεσε «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας.