Η απόφαση της ΡΑΕ, «σε συμπαιγνία με την προηγούμενη κυβέρνηση», κρατήθηκε «κρυφή» από τον ελληνικό λαό, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σε συνέχεια της κόντρας του με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τις αυξήσεις του ΕΤΜΕΑΡ που επιβαρύνει τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δηλώνει πως η απόφαση αυτή «είναι κάτι παραπάνω από προκλητική και κοινωνικά επαχθέστατη, ενώ η μεθόδευση δημοσιοποίησής της υπήρξε απολύτως σκανδαλώδης».

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Μαρτίου η ΡΑΕ ανακοίνωσε ότι από τις 30 Δεκεμβρίου του 2014 έχει αυξηθεί κατά 31% το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων, το οποίο αποτελεί τέλος υπέρ τρίτων και πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε έναν πόλεμο δηλώσεων ανάμεσα στον υπουργό, τη ΔΕΗ κα τη ΡΑΕ.

Όπως αναφέρει ο υπουργός, «αυτή η απόφαση, μάλιστα, είναι διπλά απαράδεκτη επειδή λαμβάνεται σε περίοδο κρίσης, όπου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος πνίγουν επιπροσθέτως την ελληνική οικονομία και τους πολίτες. Καλούμε την ΡΑΕ να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει αμέσως την απόφασή της, ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις και να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος».

Ταυτόχρονα με τη δήλωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προαναγγέλλει ακύρωση της απόφασης: 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το Υπουργείο θα εξαντλήσει όλους τους δυνατούς τρόπους, και υπάρχουν αυτοί οι τρόποι, προκειμένου να ακυρωθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που προκαλούν το δοκιμαζόμενο λαό μας και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πρόγραμμα και την πολιτική της κυβέρνησης.