Σε σοβαρή εμπλοκή φαίνεται να οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο φέρεται να ωθεί τις συζητήσεις προς μία νέα αξιολόγηση του μνημονίου παρά τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών της 20ης Φεβρουαρίου.

Βάσει της συμφωνίας αυτής η ελληνική κυβέρνηση έχει μπροστά της τέσσερις μήνες προκειμένου να εφαρμόσει το δικό της μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη πρέπει να εξειδικεύσει τα μέτρα.

Ωστόσο ο Κοστέλο παρά τη συμφωνία, φέρεται να πιέζει προς μια νέα αξιολόγηση του υπάρχοντος μνημονίου και να οδηγεί τις συζητήσεις σε αδιέξοδο.

Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε στο newpost πως η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω και καλεί τους εταίρους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή "Ακραίως" στον ΣΚΑΙ είπε χαρακτηριστικά «τιμούμε τη συμφωνία του Eurogroup που για ένα τετράμηνο απαιτεί "όχι μονομερείς ενέργειες". Περιμένουμε από τους εταίρους να την τιμήσουν».

Για προσπάθεια ακύρωσης της συμφωνίας μίλησε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος ανέφερε το πρωί στον ΣΚΑΙ  πως από την επομένη της 20ης Φεβρουαρίου, ορισμένοι φαίνεται πως θέλουν να τορπιλίσουν την συμφωνία αυτή.