Δριμεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης ασκεί το Ποτάμι, κατηγορώντας την πως μόλις τώρα αρχίζει να ανησυχεί, παρά το γεγονός ότι «η οικονομία βρίσκεται σε συνθήκες ασφυξίας λόγω έλλειψης ρευστότητας». 

«Το δημόσιο έχει κηρύξει, ουσιαστικά, στάση πληρωμών, η αβεβαιότητα βάζει φρένο σε οποιαδήποτε σκέψη για επένδυση, το αν θα καταβληθούν εγκαίρως μισθοί και συντάξεις παραμένει ερωτηματικό, οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι εκτός τροχιάς και η τρύπα στο κρατικό ταμείο μεγαλώνει», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Αν και το Ποτάμι συμφωνεί ότι τα δημόσια ταμεία δε μπορούν να γεμίσουν με υφεσιακά μέτρα, στέλνει το μήνυμα πως για να επιτευχθούν οι στόχοι όμως, οι υπουργοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους.

Στο πλαίσιο αυτό τους καλεί «να σταματήσουν τις συνεντεύξεις επί παντός του επιστητού και να δουλέψουν συστηματικά». Όπως αναφέρει, οι υπουργοί οφείλουν τώρα να ετοιμάσουν τα σχέδια που θα έπρεπε να είχαν επεξεργαστεί όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση.

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη εκτιμά ότι «οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα αν η κρατική μηχανή δεν δουλέψει συστηματικά». 

«Πέρασαν 50 μέρες από τις εκλογές και πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις της», καταληγει.