Σφοδρή επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild με τίτλο «ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ασκεί κριτική στην επίθεση Καμμένου» και υπότιτλο «Ο επικεφαλής του SPD προς την κυβέρνηση της Ελλάδας: Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι», ο Γκάμπριελ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η Γερμανία θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά περιμένει «σεβασμό και ευπρεπείς τόνους συμπεριφοράς». 

Όπως αναφέρει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

«Δεν έχω πλέον καμία απολύτως κατανόηση για τις συνεχείς επιθέσεις στην Γερμανία και τις προσωπικές επιθέσεις και προσβολές προς τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης. Το ποτήρι ξεχείλισε. Ειλικρινά, φτάνει πια! Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Δεν μπορείς να φέρεσαι έτσι στον άλλον! Θέλουμε όλοι μια κοινή λύση και βοήθεια για την Ελλάδα. Και θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Οι γερμανοί φορολογούμενοι έχουν αναλάβει για αυτό στο παρελθόν ρίσκο δισεκατομμυρίων ευρώ». 

Σημειώνει ακόμη ότι μπορεί κανείς να συζητήσει λογικά για τους όρους υπό τους οποίους δόθηκε αυτή η βοήθεια και προσθέτει:

«Δεν ζητάμε πολλά, να περιμένουμε στην συζήτηση για οικονομική βοήθεια σεβασμό και έναν ευπρεπή τόνο συμπεριφοράς». 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δέχθηκε επίθεση από τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς όταν αναφέρθηκε σε αποκαλύψεις σχετικά με τη γερμανική εταιρεία Rheinmetall που εμπλέκεται σε διακίνηση μαύρου χρήματος σε ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα

Ο κ. Σουλτς ο οποίος με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να τερματίσει τη συνεργασία του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, λέγοντας πως "ο σημερινός συνασπισμός του Αριστερού Κόμματος με αυτούς τους δεξιούς λαϊκιστές είναι ένα λάθος".  Παράλληλα, ο κ. Σουλτς χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Ένας ελέφαντας σε υαλοπωλείο μου φαίνεται καλύτερος διπλωμάτης σε σχέση με τον κ. Καμμένο". 

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος με σχόλιο του στο Twitter: «Πρόεδρε Σουλτς είναι η σειρά σου τώρα, θυμάσαι;», παραθέτοντας δημοσιεύμα, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Σουλτς είχε απορρίψει ως απαράδεκτη ερώτηση του πρώην ευρωβουλευτή και νυν αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκου Χουντή για μίζες γερμανικών εταιρειών.