«Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα ρευστότητας  «αξιοποιώντας» τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, θα καταλάβει πόσο άθλιες και ανόητες ήταν και είναι οι συκοφαντίες κατά του PSI, δηλαδή του κουρέματος και της ριζικής αναδιάρθρωσης του χρέους που έγινε το 2012» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ

Όπως διευκρινίζεται:

«Οι ευθύνες των συνδικαλιστικό-κομματικών  διοικήσεων των ταμείων που δεν σεβάστηκαν τις υποδείξεις της τότε κυβέρνησης και δεν αποκατέστησαν το χαρτοφυλάκιο των ταμείων μετά το PSI,όπως το έκανε το ΙΚΑ είναι μεγάλες και πρέπει να διερευνηθούν.

Τώρα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν είναι η ανεύθυνη αντιπολίτευση που έλεγε ό,τι ήθελε, όπως ήθελε. Τώρα φέρουν τις κυβερνητικές ευθύνες και θα κληθούν να δώσουν  εξηγήσεις  για τα αποθεματικά των ταμείων, αλλά και για την παρακράτηση κοινοτικών κονδυλίων, όπως αυτά του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους αγρότες.

Καλό είναι επίσης να  θυμούνται ότι το PSI και η πλήρης εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν το 2012, είναι το μόνο που μπορεί πρακτικά να γίνει για το χρέος , το μείζον θέμα που έχει κάνει κατά το κοινώς λεγόμενο «γαργάρα» η κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου – Βαρουφάκη».

TAGS