Πριν το Πάσχα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε πως η αύξηση θα γίνει σταδιακά, πιθανότατα σε δύο δόσεις.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι υπάρχουν «κύκλοι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλουν να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, σημείωσε πως «κύκλοι» στην ΕΕ ακολουθούν μια τακτική καθυστέρησης της χρηματοδότησης και αρνούνται να επιτρέψουν παροχή στήριξης «έξω από το πρίσμα των μνημονιακών υποχρεώσεων».

«Χρηματοδότηση μνημονιακή δεν θέλουμε», διεμήνυσε και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει μέτρα λιτότητας. 

Όσον αφορά στις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως στόχος είναι η διαμόρφωση «ισότιμων σχέσεων εμπιστοσύνης» μεταξύ της χώρας μας και των εταίρων.

Διλήμματα στη διαπραγμάτευση «δεν θέτει μόνο ο Σόιμπλε», είπε ο κ. Σκουρλέτης και προειδοποίησε ότι αν οι κινήσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών οδηγήσουν στη διάλυση της ευρωζώνης, τότε η Ιστορία θα καταγράψει το όνομά του με τον ανάλογο τρόπο.

Πρόσθεσε ακόμη πως η κυβέρνηση διατηρεί «όλα τα βέλη στη φαρέτρα της», διευκρινίζοντας όμως πως δεν μιλά για ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη. «Δεν είναι ώρα να απαντάμε σε υποθετικά ερωτήματα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ διαβεβαίωσε πως θα καταβληθούν χωρίς κανένα πρόβλημα οι μισθοί και οι συντάξεις.