Κυπριανού: Στάση Τζέκιλ και Χάιντ κρατά η Κύπρος απέναντι στην Ελλάδα

Με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, η κατάσταση της οικονομίας σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και το Κυπριακό.

Το ΑΚΕΛ στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε ο κ. Κυπριανού και εκτίμησε πως η έκβαση των διαπραγματεύσεων θα επηρεάσει και άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Ο κ. Κυπριανού πρόσθεσε πως οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο παρελθόν -και τις οποίες χαρακτήρισε καταστροφικές για την κυπριακή οικονομία- δεν ελήφθησαν μόνο με οικονομικά, αλλά και με πολιτικά, κριτήρια.

Οι καταστροφικές αποφάσεις για την κυπριακή οικονομία μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, υποστήριξε ο γγ του ΑΚΕΛ, λαμβάνοντας υπόψη και τις συζητήσεις που διεξάγονταν από την πλευρά της τότε κυπριακής κυβέρνησης Χριστόφια με την τρόικα.

Ακόμη, χαρακτήρισε «ανέκδοτο» το ότι η Κύπρος βγαίνει από μνημόνιο και πρόσθεσε ότι η σημερινή κυπριακή κυβέρνηση κρατά απέναντι στην Ελλάδα στάση Τζέκιλ και Χάιντ, με τις διαφορετικές τοποθετήσεις του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο