current views are: 2

16 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση10:24

Επίθεση Δένδια στην ηγεσία της ΝΔ

Με άρθρο του στην κυριακάτικη Καθημερινή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, αναλύει τα της ήττας του κόμματος, περιγράφει τα επόμενα βήματα ενώ αφήνει σαφείς αιχμές προς την ηγεσία του κόμματος. 

Δημοσίευση 10:24’
αρθρο-newpost

Με άρθρο του στην κυριακάτικη Καθημερινή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, αναλύει τα της ήττας του κόμματος, περιγράφει τα επόμενα βήματα ενώ αφήνει σαφείς αιχμές προς την ηγεσία του κόμματος. 

Με άρθρο του στην κυριακάτικη Καθημερινή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας,  αναλύει τα της ήττας του κόμματος, περιγράφει τα επόμενα βήματα ενώ αφήνει σαφείς αιχμές προς την ηγεσία του κόμματος
 
Με τίτλο «Εθνική ανάγκη η ταχύτατη ανασύνταξη της Κεντροδεξιάς», ο Νίκος Δένδιας γράφει για την ήττα: «Να αποδεχθούμε ότι η εκλογή της 25ης Ιανουαρίου απετέλεσε δεινή ήττα και να αποφύγουμε τις αυτοκτονικές ψευδαισθήσεις ως προς τη βαρύτητα του εκλογικού αποτελέσματος. Η φιλοδοξία έκφρασης του συνόλου της Κεντροδεξιάς δεν συμβιβάζεται με εκλογικές επιδόσεις υπολειπόμενες ακόμη και του 28%».
 
Όπως προσθέτει «κατά την άποψή μου η Ν.Δ. δεν ηττήθηκε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου διότι αυτή είναι η προδιαγεγραμμένη τύχη όλων των κυβερνήσεων που ακολουθούν περιοριστική πολιτική. Ηττήθηκε διότι εξέπεμψε αντιφατικά και αλληλοαναιρούμενα μηνύματα, προς μια ούτως ή άλλως ιδιαίτερα καχύποπτη και τραυματισμένη από την κρίση κοινωνία. Αντιμνημονιακή το 2010-2012, πέρασε στον ρεαλισμό από το 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2014, αλλά μετέβαλε πορεία με αποτέλεσμα να εκληφθεί από την κοινωνία ότι υποχώρησε στα κελεύσματα του λαϊκισμού μετά τον ανασχηματισμό του 2014. Η ήττα λοιπόν δεν ήταν προδιαγεγραμμένη ούτε αναπόφευκτη».
 
Ο πρώην υπουργός του κόμματος που έχει θέσει εξ αρχής θέμα έκτακτου συνεδρίου τονίζει πως «η Ν.Δ. πρέπει να παραιτηθεί από τις έωλες σκέψεις περί αριστερής παρένθεσης και να πολιτευθεί με όρους δημιουργίας κοινωνικής προσδοκίας για το αύριο και όχι μόνο δικαίωσης για το χθες».
 
Καταλήγει δε πως «χωρίς τη συντονισμένη, γενναία και ανιδιοτελή στάση όσων πιστεύουν στην εθνική ανάγκη ύπαρξης της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, η απειλή ιδεολογικής περιθωριοποίησης και τελικά πολιτικής εξαΰλωσης της Ν.Δ. δεν είναι αυτονόητο ότι θα αποτραπεί».

σχετικα αρθρα