Μπορεί να συμπονεί όπως λέει τους έλληνες φορολογούμενους ωστόσο επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με το Ρόιτερς, επισήμανε ότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες για τους φορολογουμένους, αλλά πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

«Γνωρίζω πόσο δύσκολο ήταν για τον ελληνικό πληθυσμό και ειδικά για τους ανθρώπους που πληρώνουν τους φόρους τους, ειδικά για τους ανθρώπους που είναι διαφανείς» σημείωσε και πρόσθεσε πως «εξίσου, όμως, αισθάνομαι το ίδιο ισχυρά ότι η οικονομία πρέπει να μεταλλαχθεί, ότι πρέπει να υπάρξουν δομικές μεταρρυθμίσεις, ότι το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να σταθεροποιηθεί και να χρηματοδοτηθεί άρτια, καθώς δεν μπορείς να δανείζεσαι επ'άπειρον στο μέλλον...».

Για την ίδια δεν υπάρχει εναλλακτική οδός στις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις. «Τελικά μειώνει το δημοσιονομικό έλλειμμα που δεν έχει μειωθεί....πρέπει να το αντιμετωπίσεις» είπε και συμπλήρωσε ότι «αλλά το αντιμετωπίζεις κατά τρόπο τέτοιο που γίνεται βιώσιμο μεσο-μακροπρόθεσμα και η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, να δανειστεί στις διεθνείς αγορές».