Επίσημη επίσκεψη στο υπουργείο Άμυνας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό, Πάνο Καμμένο και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Πεντάγωνο, ως αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με το Σύνταγμα, προκειμένου να ενημερωθεί από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Κατά την άφιξή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, επιθεώρησε το τιμητικό άγημα που είχε παραταχθεί και το οποίο στη συνέχεια παρέλασε ενώπιον του.

Παυλόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται ευρωπαϊκά σύνορα

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, ως εγγυητές της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας, υπερασπίζονται και τα ευρωπαϊκά σύνορα που αναλογούν στην Ελλάδα, και αυτό δεν πρέπει να λησμονείται» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος. Διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρήνης και δικαιοσύνης και οι αξίες αυτές καθορίζουν την πορεία της.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι ο τίθεται στη διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων και θα κάνει τα πάντα, στο μερίδιο που του αναλογεί, για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, τονίζοντας η Πολιτεία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις οικογένειες των πεσόντων εν καιρών πολέμου και ειρήνης.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η Πολιτεία έχει χρέος να διασφαλίσει στα στελέχη των ΕΔ τα μέσα για την αποστολή τους, αλλά και το κύρος που τους αναλογεί, σημειώνοντας ότι οι θυσίες τους σε σχέση με τις απολαβές τους, δεν έχουν μειώσει το ηθικό τους. 

Καμμένος: Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα

Στα πολλά ανοιχτά εθνικά θέματα και το ασταθές γεωπολιτικό κλίμα αναφέρθηκε από την πλευρά του Υπουργός Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας την ανάγκη τεταμμένης προσοχής και ετοιμότητας στον μέγιστο βαθμό, επαναλαμβάνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις​ εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να ενισχύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αποτελεσματική λειτουργία τους.