Ότι η κυβέρνηση έχει κηρύξει μερική εσωτερική στάση πληρωμών υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει από τον ισχυρισμό του Μαξίμου, ότι «κληρονόμησε το έλλειμμα της κυβέρνησης Σαμαρά». 

«Σήμερα που μιλάμε προκειμένου να μπορέσει η κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει η χώρα στο εξωτερικό, έχει μετακυλήσει σημαντικό ποσό πληρωμών του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου μεταγενέστερα. Αρα ήδη ουσιαστικά έχουμε μερική εσωτερική στάση πληρωμών», δήλωσε στον Real fm ο βουλευτής της ΝΔ, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση είναι «μέσα» περίπου 1 δισ. ευρώ.

Σημείωσε ότι αυτό έχει συμβεί κυρίως στις υποχρεώσεις προς τον χώρο της υγείας, τα νοσοκομεία, τον ΕΟΠΥΥ και το ΠΕΔΥ, αλλά ακόμη και σε πολύ μικρότερα χρηματικά ποσά, αλλά ιδιαίτερης σημασίας για την ελληνική κοινωνία όπως είναι π.χ. το επίδομα θέρμανσης. «Δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ επίδομα θέρμανσης τον Φεβρουάριο. Ή εκτιμάται ότι τον Μάρτιο θα δοθεί πολύ μικρότερο επίδομα θέρμανσης κι αυτό όχι ολόκληρο, το μισό περίπου κι αν θα είναι και το μισό, σε δύο δόσεις. Αρα έχουμε ήδη μία μερική εσωτερική στάση πληρωμών» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.