Σοβαρή χαρακτήρισε την κατάσταση αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και προτεραιότητα αυτήν την εβδομάδα είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου» τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς από τις Βρυξέλλες, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν εάν είναι πιθανό να αναζητηθεί λύση για το θέμα της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής, στο τέλος της εβδομάδας.

Τόνισε ότι πρωταρχική σημασία έχει η θετική έκβαση των εν εξελίξει τεχνικών διαβουλεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους θεσμούς. 

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται, συμπεριλαμβανομένων και των συζητήσεων στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι το χρονοδιάγραμμα είναι γνωστό. 

«Η Επιτροπή εκτιμά ότι τώρα είναι η ώρα της δουλειάς και όχι των ανακοινώσεων» υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς και υπενθύμισε τη δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι «τώρα είναι ώρα ενότητας και όχι διχασμού».

«Πριν περάσουμε σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρέπει να επιτρέψουμε στους εμπειρογνώμονες να συζητήσουν σε τεχνικό επίπεδο. Αυτές οι τεχνικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Τώρα είναι η ώρα των εμπειρογνωμόνων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.