Επίθεση στον Μάρτιν Σουλτς εξαπέλυσε ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, με αφορμή τις δηλώσεις του για τη συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην κυβέρνηση. 

«Το δικαίωμα της πολιτικής κριτικής το έχει ο καθένας. Ο πολύς κ. Σούλτς μπορεί να κρίνει την πολιτική και τα αποτελέσματα μιας κυβέρνησης όποιας ευρωπαϊκής χώρας θέλει. Αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά των Κομμάτων και να κρίνει - πόσω μάλλον με απαξιωτικά σχόλια - τις συνεργασίες που επέλεξαν να κάνουν Κόμματα ή Κινήματα, που συνθέτουν μια κυβερνητική συμμαχία», αναφέρει ο κ. Κουίκ και πρόσθεσε πως «ο πολύς κ. Σούλτς υπερέβη τα εσκαμμένα. Ενεπλάκη στην εσωτερική λειτουργία των Κομμάτων στα πλαίσια της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως μη όφειλε και πολύ περισσότερο, όταν είναι Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου». 

«Ελάχιστα με ενδιαφέρουν τα όποια απωθημένα και οι όποιες αδυναμίες του σε «κολλητούς» του στην Ελλάδα. Ως Έλληνας πολιτικός αξιώνω, να τιμά την θέση και τον ρόλο που έχει στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλευτικού συστήματος

Η απαράδεκτη πολιτική του συμπεριφορά είναι πλέον θέμα Ευρωκοινοβουλίου. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οφείλει να τον εγκαλέσει και να τον επαναφέρει στην τάξη. Δεν μπορεί… Θα υπάρχουν Ευρωβουλευτές, ανεξαρτήτως χώρας ή πολιτικής πτέρυγας, που θα τιμήσουν την έννοια της Δημοκρατίας και θα αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες», υπογραμμίζει και προσθέτει πως «ο πολύς κ. Σούλτς οφείλει - με αυτές τις συμπεριφορές - να μην προσβάλλει και την βούληση του ελληνικού λαού, που με την ψήφο του τίμησε με την εκπροσώπηση τους στην Βουλή των Ελλήνων δύο αντιμνημονιακά Κόμματα – Κινήματα, όπως οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ». 


Ο κ. Κουίκ αναφέρεται και σε θέματα με μίζες και δωροδοκίες όπως λέει «και ό,τι άλλο έχει το «καλάθι» της διαφθοράς, φαντάζομαι, ότι ο πολύς κ. Σούλτς δεν θα έχει την παραμικρή αντίρρηση να τα «βγάλει» όλα στην επιφάνεια η νέα ελληνική κυβέρνηση, την οποία δεν εκβιάζει καμιά λίστα Siemens». 

«Βασικό ρόλο σε αυτήν την κάθαρση έχει και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Άραγε ο πολύς κ. Σούλτς αντιλαμβάνεται, ότι το μεγαλύτερο μέρισμα στην επιστήμη των δωροδοκιών έχουν οι πολιτικοί και οι βιομηχανίες της πατρίδας του;Δεν φαντάζομαι, να θέλει να τα καλύψει και να τα «κουκουλώσει». Γι’ αυτό καλύτερα θα είναι να ασχολείται με τα καθήκοντα, που ανέλαβε στο Ευρωκοινοβούλιο, υπενθυμίζοντας του - επειδή ήμουν παρών στην συνάντηση - τι του είχε πει προσωπικά ο Πάνος Καμμένος (στην συνάντηση τους το 2012 σε αίθουσα στην Βουλή), για τις δωροδοκίες των Γερμανών και κυρίως το σκάνδαλο Siemens. Τότε είχε σιωπήσει και περίπου έκανε, πως δεν… ήξερε», καταλήγει.