current views are: 2

16 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση13:59

SZ για Βαρουφάκη: Αντιφατικός, φλύαρος, επικεντρωμένος στον εαυτό του

Συνεχίζονται οι προκλητικές αναφορές του γερμανικού Τύπου κατά του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Δημοσίευση 13:59’
αρθρο-newpost

Συνεχίζονται οι προκλητικές αναφορές του γερμανικού Τύπου κατά του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Συνεχίζονται οι προκλητικές αναφορές του γερμανικού Τύπου κατά του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται κατά του έλληνα Υπουργού, καθώς σύμφωνα με τη Deutsche Welle, γράφει ότι «ο  Γιάνης Βαρουφάκης δεν είναι ένας έμπειρος πολιτικός, εντούτοις το γεγονός ότι είναι προφανώς τόσο επικεντρωμένος στον εαυτό του δίνει την ακριβώς αντίθετη εντύπωση. Αυτό καταδεικνύει άλλωστε και το πλήθος των συχνά αντιφατικών συνεντεύξεών του (…). Όταν κάποιος μιλάει συνεχώς για το πώς και τι θα επιβάλει εναντίον κάποιου, τότε τροφοδοτεί τις υποψίες ότι η δύναμή του έγκειται λιγότερο στις πράξεις και περισσότερο στα λόγια. Και όσο πιο συχνά επαναλαμβάνονται τα λόγια, τόσο περισσότερο γίνονται φλυαρία. Γι΄ αυτό υπάρχει στα γερμανικά και ο ωραίος όρος της ανούσιας φλυαρίας».

Η SZ, αναφερόμενη στη συνέχεια στον ΥΠΟΙΚ, αλλά και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, γράφει:

Η φιλαρέσκεια σε συνδυασμό με έναν αριστερό εθνικισμό, καθώς και μια λογική του “τώρα θα τους δείξουμε εμείς” συνιστούν κακές προϋποθέσεις για μια αρμονική συμβίωση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι πλειοψηφίες στη Γερμανία και στην ΕΕ δεν υιοθετούν σε καμία περίπτωση τα στερεότυπα του λαϊκού τύπου. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και μπορεί να καταφέρει ό,τι κατάφεραν και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία”.

Βολές κατά του έλληνα υπουργού και από την Neue Osnabrücker Zeitung, η οποία αναφέρει ότι τα κάνει όλα χειρότερα με τις εμφανίσεις του. «Αντί να βάλει σε τάξη την εγχώρια οικονομική διοίκηση, να εισπράξει φόρους και να δρομολογήσει επιτέλους ιδιωτικοποιήσεις και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, πετά το ένα λεκτικό καπνογόνο μετά το άλλο. Τα μαγικά επί σκηνής έχουν αναμφίβολα το χαρακτήρα ενός σόου. Ωστόσο στο ελληνικό δράμα δεν διαπιστώνονται σαφείς τρόποι δράσης. Κάθε φορά που τίθεται το θέμα συγκεκριμένων αποφάσεων, ο υπουργός προκαλεί νέες ασάφειες. Το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα θα το καταλάβει μάλλον μόνον όταν κλείσουν τα φώτα στο ρετιρέ του» σημειώνει η εφημερίδα, σύμφωνα με τη DW.

 


σχετικα αρθρα