Η Σύνοδος Κορυφής θα κρίνει την διαπραγμάτευση τονίζει ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης σημειώνοντας ότι υπάρχουν σχέδια σε περίπτωση εμπλοκής.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Σκουρλέτης τόνισε για τις επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών ότι «αυτός που θα έχει κρίνει αν έχει γίνει ένα βήμα πίσω ή ένα βήμα εμπρός είναι η Σύνοδος Κορυφής».

«Οι συζητήσεις δεν έχουν να κάνουν με μία πολιτική διαπραγμάτευση, ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας, τα κλιμάκια δεν διαπραγματεύονται τους στόχους» σημείωσε.

Και υπογράμμισε:

Αξιολόγηση με τη έννοια της πέμπτης αξιολόγησης δεν υπάρχει στο τραπέζι. Αν επιμείνουν, θα είναι μία επιμονή που θα μείνει στο επίπεδο της επιμονής και τίποτα παραπέρα.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρξει εμπλοκή, ο υπουργός ανέφερε: «Έχουμε και ένα και δύο και τρία και τέσσερα σχέδια. Πιστεύουμε στην αποτελεσματικότητά των σχεδιασμών μας. Επιδιώκουμε έναν προφητικό συμβιβασμό». 

Ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ακόμη για τα περί δημοψηφίσματος ότι «δεν έχουμε έλλειμμα στήριξης από τον κόσμο, έχουμε μια σαφή εντολή. Αν και εφόσον φτάσουμε σε διλήμματα έξω από την εντολή που έχουμε, τότε όλα είναι ανοιχτά».

«Η κυρία Λαγκάρντ έχει τους ανθρώπους της, την τεχνογνωσία της αλλά όχι την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας» σχολίασε, αναφερόμενος στις δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του Ταμείου.

Για την πορεία της κυβέρνησης, ο υπουργός ανέφερε ότι «μαρσάρει, αλλά μαρσάρει στην ανηφόρα».

Για τη δήλωση Βαρουφάκη περί παγώματος των προεκλογικών εξαγγελιών, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «η αναφορά του ΥΠΟΙΚ δεν αφορούσε αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων αλλά επέκτασή τους σε βάθος χρόνου. Οι προγραμματικές δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν σε βάθος τετραετίας».

«Ο κάθε υπουργός στον τομέα της ευθύνης του αναφέρθηκε στους μεσομακροπρόθεσμους στόχους και κλήθηκε να μιλήσει για τα πρώτα βήματα, μην τα συγχέουμε» διευκρίνισε.