Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης επιτέθηκε στην κυβέρνηση σχετικά με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για τους δημοσιονομικούς στόχους.

Θέλει πολύ θράσος για ένα κόμμα που έκανε «σημαία» του, στην αντιπολίτευση, το σύνθημα «δεν πληρώνω», να κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση για… «άδεια ταμεία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του.

«Η αλήθεια είναι ότι την 31η Δεκεμβρίου του 2014, τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους ήταν 2,574 δισεκατομμύρια ευρώ, σχεδόν 400 εκατομμύρια πάνω από τα αντίστοιχα αποθέματα στο τέλος του 2013!

Χώρια που, μέχρι το τέλος του χρόνου, είχαμε και ένα δις δαπάνες λιγότερο από το στόχο! Ενώ είχαν αποπληρωθεί περισσότερες οφειλές του Δημοσίου προς την κοινωνία…

Επί ημερών της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά δεν υπήρχαν ούτε αβεβαιότητα, ούτε άδεια ταμεία. Ούτε η παραμικρή αγωνία για το αν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις… Άλλωστε, για τη χρήση του 2013, οι στόχοι είχαν υπερκαλυφθεί και δόθηκε και «κοινωνικό μέρισμα» μισού δις ευρώ. Τώρα, χάνουν τους στόχους, έστω και μειωμένους, πιέζονται για νέα μέτρα και δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν. Κι ύστερα λένε ότι κάνουν «διαπραγμάτευση»!