Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προσκάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί το Βερολίνο.

Η κυρία Μέρκελ ζήτησε σήμερα το πρωί τηλεφωνικό ραντεβού με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, το οποίο και πραγματοποιήθηκε στις 16:30. 

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία η Άνγκελα Μέρκελ απηύθυνε πρόσκληση προς τον  κ. Τσίπρα να επισκεφθεί το Βερολίνο και τη γερμανική Καγκελαρία τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, όπως επιβεβαίωσε και η ανακοίνωση του εκπροσώπου της γερμανίδας Καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο κ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση.

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Βερολίνο θα πραγματοποιηθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής και σε κάθε περίπτωση αφού ο κ. Τσίπρας θα θέσει το ζήτημα των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, δηλαδή ενώπιον των Ευρωπαίων ομολόγων του.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είχε γράψει το newpost στις 25 Φεβρουαρίου, το τετ α τετ του έλληνα πρωθυπουργού με την γερμανίδα καγκελάριο προετοιμαζόταν με άκρα μυστικότητα εδώ και αρκετές ημέρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει και ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου με την Καγκελαρία, ώστε να λύνονται παρεξηγήσεις και να μην υπάρχουν παρερμηνείες που «τραυματίζουν» τις σχέσεις των δυο χωρών, οι οποίες τίθενται σε νέα βάση και περνούν από αρκετές στιγμές έντασης, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.