Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Οι κάλπες που θα στηθούν αύριο το πρωί στις δέκα στα κεντρικά γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού, θα βγάλουν όχι μόνο τους τέσσερις βουλευτές που θα συμμετέχουν στο δεκαπενταμελές άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο, τους συντονιστές των ΟΚΕ και τους τομεάρχες, αλλά διαμορφώσουν και τις ισορροπίες στο εσωτερικό της παράταξης για τους επόμενους κρίσιμους μήνες.

Η ψηφοφορία στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι μυστική, ενώ αναμένεται να μην υπάρξουν ομιλίες του Προέδρου της ΝΔ και των βουλευτών. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις υποψηφιότητες που θα υποβληθούν για τις παραπάνω θέσεις, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένα από τα κορυφαία στελέχη της παράταξης που έχουν θέσει θέμα συνεδρίου σκέφτονται ακόμη και το ενδεχόμενο να απέχουν.

Από τη Λεωφόρο Συγγρού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πιθανότατα να προταθούν, ο Μάκης Βορίδης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ για τις θέσεις των τομεαρχών έχουν ακουστεί οι Χρήστος Σταικούρας, Κώστας Σκρέκας, Νότης Μηταράκης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Κώστας Τασούλας και Ανδρέας Κατσανιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι τα δέκα ex officio μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου είναι ο Γραμματέας της ΚΟ, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γραμματέας της ΠΕ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνης Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Πρόεδρος  της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο εκπρόσωπος Τύπου Κώστας, Καραγκούνης, ενώ το ενδέκατο μέλος θα είναι ένας σύμβουλος του κ. Σαμαρά (πιθανότατα είτε ο κ. Λαζαρίδης είτε ο κ. Παπασταύρου, ανάλογα με το θέμα). 

Δεν επιθυμούν, σύμφωνα με πληροφορίες, να λάβουν θέση στον κομματικό μηχανισμό, ο Γιώργος Βλάχος, η Άννα Καραμανλή, ο Κώστας Τζαβάρας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Κώστας Τσιάρας, ο Μάριος Σαλμάς, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και άλλοι βουλευτές, οι περισσότεροι από τους οποίους στην προηγούμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα, είχαν ταχθεί υπέρ του έκτακτου Συνεδρίου.