Εκτενείς είναι οι αναφορές των γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης για την επικείμενη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, εν μέσω έντασης Ελλάδας και Γερμανίας.

«Ελληνογερμανική ένταση: Η Μέρκελ προσκαλεί τον Τσίπρα» στο Βερολίνο είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στον ιστότοπο του Spiegel. Η αναφορά κάνει λόγο για την πρώτη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα, απαριθμώντας τις εστίες τριβής ανάμεσα σε Αθήνα και Βερολίνο.

 
«Ο Τσίπρας έρχεται την ερχόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο» γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) σημειώνοντας τις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού προς την επίτευξη συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους.
 
Η οικονομική Handelsblatt υπογραμμίζει ότι «ο Τσίπρας έρχεται στη Μέρκελ» τονίζοντας ότι «η καγκελάριος θέτει την ελληνική κρίση ως πρώτη προτεραιότητα». Το δημοσίευμα εκτιμά ότι θα συζητηθεί και το φλέγον ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

 

Η ιστοσελίδα της Suddeutsche Zeitung επισημαίνει ότι «η Μέρκελ καλεί τον Τσίπρα στο Βερολίνο» σημειώνοντας την ελληνογερμανική ένταση καθώς και τις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού στο «Έθνος» περί αναζήτησης συμφωνίας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.

H ιστοσελίδα της Die Zeit, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές από την Αθήνα, γράφει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ταξιδέψει για πρώτη φορά στο Βερολίνο ώστε να βελτιώσει την κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στις βολές Σόιμπλε κατά της Αθήνας αλλά και στο περιβόητο βίντεο με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ο Τσίπρας έρχεται στο Βερολίνο» σχολιάζει η γερμανική έκδοση της Deutsche Welle κάνοντας εκτενή αναφορά στην ένταση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

H Frankfurter Rundschau επισημαίνει ότι «ο Τσίπρας ανακοίνωσε επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία» και εκτιμά ότι το ταξίδι αυτό γίνεται προφανώς για να εκτονωθεί η ένταση μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου.