current views are: 1

16 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση21:41

Η τακτική της ΝΔ στα πρώτα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση στη Bουλή

Για την μάχη στη Βουλή όταν θα έρθουν προς συζήτηση και ψήφιση από την κυβέρνηση τα πρώτα νομοσχέδια, προετοιμάζονται στη ΝΔ. Αιχμή του δόρατος το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση αλλά και το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Δημοσίευση 21:41’
αρθρο-newpost

Για την μάχη στη Βουλή όταν θα έρθουν προς συζήτηση και ψήφιση από την κυβέρνηση τα πρώτα νομοσχέδια, προετοιμάζονται στη ΝΔ. Αιχμή του δόρατος το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση αλλά και το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Για την μάχη στη Βουλή όταν θα έρθουν προς συζήτηση και ψήφιση από την κυβέρνηση τα πρώτα νομοσχέδια, προετοιμάζονται στη Νέα Δημοκρατία. Αιχμή του δόρατος το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση αλλά και το αυτό για τις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαψεύδουν κατηγορηματικά πληροφορίες που ήθελαν αποχώρηση από την συζήτηση και  τη ψηφοφορία .Το αντίθετο μάλιστα καθώς οι αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος αλλά και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι εξετάζουν κάθε πληροφορία που έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αφορά στα δυο αυτά σχέδια νόμου.

Για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση η ΝΔ θα υποστηρίξει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε θεσπίσει και μάλιστα εγγράψει στον κρατικό προϋπολογισμό το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» το ύψος του οποίου είναι σχεδόν τριπλάσιο από τα χρήματα που εκτιμά η τωρινή κυβέρνηση ότι θα «στοιχήσει» το νομοσχέδιο για την βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Στην «φαρέτρα» της ΝΔ προστέθηκε εσχάτως και η αδυναμία του κράτους να πληρώσει παραγωγικές ομάδες – όπως οι βαμβακοπαραγωγοί για τους οποίους απαιτούνται 200 εκατ. ευρω που δεν μπορούν να εκταμιευτούν γιατί δεν πληρώθηκε εγκαίρως η τράπεζα Πειραιώς. Ακόμη είναι επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσει η ΝΔ είναι το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί τις τελευταίες δυο εβδομάδες , όσοι συναλλάσσονται με το κράτος δηλαδή εργολάβοι, προμηθευτές κλπ.

Από τους βουλευτές της ΝΔ θα ακουστεί το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των ευπαθών ομάδων, δημιουργεί νέες κοινωνικές ομάδες που αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις βασικά επιχειρήματα είναι η καθυστέρηση στην παρουσίαση του, που δημιουργεί μεγαλύτερη στέρηση εσόδων, αλλά και η «τιμωρία» των συνεπών πολιτών που πλήρωσαν κανονικά τις υποχρεώσεις τους.

Τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της Συγγρού είναι σε επικοινωνία και με τους ανθρώπους της αγοράς για να στοιχειοθετήσουν με νούμερα στη Βουλή την  άτυπη στάση πληρωμών που εχει κηρύξει το κράτος, γεγονός που έχει προκαλέσει δραματικό πρόβλημα ρευστότητας σε μαγαζιά και επιχειρήσεις.


σχετικα αρθρα