Μήνυμα στην Αθήνα να χαμηλώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την ΕΕ και τη Γερμανία έστειλε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί με για την όξυνση της έντασης των σχέσεων της Ελλάδας με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, ενώ αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών θεωρούν πως το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις είναι «πάρα πολύ επικίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία».

Σε αυτό το πλαίσιο, η σύμβουλός του Μπαράκ Ομπάμα για θέματα οικονομίας Κάρολιν Άτκινσον επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, και σύμφωνα με το MEGA, ζήτησε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, καθώς και να επισπευσθούν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς,

Ο κ. Δραγασάκης, απάντησε λέγοντας πως η ελληνική πλευρά κάνει ό,τι μπορεί για να υλοποιηθεί η συμφωνία και επεσήμανε στρέφοντας το βλέμμα του προς τη Γερμανία ότι «μία χώρα προσπαθεί να ακυρώσει τη συμφωνία και να επιβάλλει τις θέσεις της. Αυτό δεν θα το ανεχθούμε».

Παρόμοιες επικοινωνίες είχε η κ. Άτκινσον με αξιωματούχους στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Σε αυτό το πλαίσιο, αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα έχει συνάντηση με την υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για Θέματα Ευρασίας Βικτόρια Νούλαντ, όπου θα συζητηθεί και το θέμα της οικονομίας.