Στις επιθέσεις που δέχθηκε από τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς και τον γερμανό υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, που τις συνέδεσε τόσο με τις υποθέσεις για τα εξοπλιστικά που διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, όσο και με τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σουλτς κάνει υποδείξεις στην ελληνική κυβέρνηση. Είναι η τρίτη φορά. Όταν ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου παρεμβαίνει και κάνει υποδείξεις για το ποιος θα πρέπει να είναι ο εταίρος σε μία κυβέρνηση, θα πρέπει να απαντήσουν οι βουλευτές», είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή στον «Ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου και πρόσθεσε:

«Εγώ πάντα ήμουν ιδιαίτερα προσεκτικός απέναντι στον γερμανικό λαό. Η γερμανική κυβέρνηση είναι αυτή που μας φέρεται με έναν τρόπο σαν να δίνει εντολές σε υποτελείς και όχι σε εταίρους, σε μία χώρα που έχει εκλεγμένη κυβέρνηση».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέδεσε τις επιθέσεις που δέχεται από Γερμανούς πολιτικούς και με τις υποθέσεις για τα εξοπλιστικά που ερευνά η Δικαιοσύνη.

«Ερευνώνται τρεις συμβάσεις με γερμανικές εταιρείες» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Αποδεδειγμένα υπάρχει δωροδοκία Γερμανών αξιωματούχων σε Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς. Οι Γερμανοί πολιτικοί προστατεύουν γερμανικές εταιρείες και καλά κάνουν. Ο κ. Σουλτς είχε απαγορεύσει να συζητηθεί ερώτηση του κ. Χουντή για υπόθεση που εμπλέκεται η Reihnmetall. Η εταιρεία καταδικάστηκε για αυτό το θέμα, έπρεπε να πληρώσει 37 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση».

Συνεχίζοντας, επεσήμανε πως η «η υπόθεση είναι στα χέρια των εισαγγελέων για τη διαφθορά και έχουν πλήρη στήριξη μας. Θα ζητήσουμε από τη Γερμανία να μας δώσει ονόματα. Η εταιρεία έπρεπε να πληρώσει ολόκληρο το τίμημα της σύμβασης. Αντ' αυτού οι δικηγόροι της εταιρείας, μου ζήτησαν με επιστολή τους να βρούμε συμβιβασμό».

Έκανε λόγο για τρεις υποθέσεις και διαμήνυσε πως θα ζητήσει αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστη το ελληνικό δημόσιο.

Άλλος ένας λόγος που ο ίδιος δέχεται επιθέσεις, είπε, είναι το γεγονός ότι η «κυβέρνηση έβαλε ξανά στο τραπέζι τη διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε πίσω, ούτε τα κόμματά μας, ούτε εγώ και ο πρωθυπουργός».

Σχολιάζοντας σε αυτό το σημείο την επικείμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ, είπε πως χάρηκε. «Απλά είδα ότι δεν χάρηκε ιδιαίτερα ο κ. Σόιμπλε», είπε και συνέχισε πως «σε κάθε περίπτωση δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτά που διεκδικούμε. Δεν θα κάνουμε πίσω στις υποσχέσεις που δώσαμε στον ελληνικό λαό».

Άφησε αιχμές για τη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στη νέα κυβέρνηση. «Οι αποφάσεις τους δεν προκύπτουν από το ευρωπαϊκό δίκαιο ή από τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται. Έχουμε παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

«Ολόκληρος ο μηχανισμός στήριξης παραβαίνει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία» είπε, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συμμετοχή του ΔΝΤ στα προγράμματα διάσωσης.