Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του εκδότη και διευθυντή της Realnews, κ. Νίκου Χατζηνικολάου, ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει την ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου στη σκανδαλώδη υπόθεση προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου αναφέρθηκε εκτενώς στις αποκαλύψεις της Realnews και επέμεινε ότι είναι αναμφισβήτητο ότι μέρος της μίζας κατέληξε στον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο. Επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι ο στενός συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου, κ. Μπέλτσιος ήταν πληρεξούσιος της Ferrostaal και επεσήμανε ότι είναι δουλειά της επιτροπής να εντοπίσει πώς κατέληξε η μίζα στον πρώην υπουργό.

Ο εκδότης- διευθυντής της Realnews τόνισε ιδιαίτερα ότι τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί, αφού το 2007 κινήθηκε η διαδικασία πληρωμής μέρους της μίζας και επομένως η έρευνα της υπόθεσης μπορεί να προχωρήσει.

Σε ό, τι αφορά τον ρόλο του ΚΥΣΕΑ, ο κ. Χατζηνικολάου επεσήμανε ότι «οι συνεδριάσεις ήταν ανέφελες» και ότι κανείς δεν έφερε αντίρρηση στις αποφάσεις που ελήφθησαν, ενώ επέμεινε και στην ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης κατά τη «μετά Τσοχατζόπουλο εποχή».

Κατέστησε, δε, σαφές: «Στη Realnews θα συνεχίσουμε την έρευνα και για το υπόλοιπο κομμάτι της υπόθεσης».

Εντύπωση στα μέλη της επιτροπής προκάλεσε και το περιστατικό που περιέγραψε ο Ν. Χατζηνικολάου κατά την κατάθεσή του, ότι στο πολιτικό γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου «άνοιγαν σαμπάνιες λίγο πριν γίνουν οι παραγγελίες».

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, ο Νίκος Χατζηνικολάου δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία των εργασιών της επιτροπής, καθώς τα μέλη της γνωρίζουν την υπόθεση σε βάθος. «Εκτιμώ ότι το κλίμα για τον Άκη είναι βαρύ και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει παραπομπή», είπε χαρακτηριστικά.

Οι βουλευτές χαρακτήρισαν την κατάθεση του κ. Χατζηνικολάου «ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη», ενώ εξήραν τον ρόλο της Realnews στην αποκάλυψη του σκανδάλου.

Στην Προανακριτική έχουν κληθεί να καταθέσουν, σε πρώτη φάση, έξι δημοσιογράφοι που έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς με ρεπορτάζ τους με την πολύκροτη αυτή υπόθεση και ήδη τον Ν. Χατζηνικολάου διαδέχθηκε ο Τάσος Τέλλογλου, ενώ θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις των δημοσιογράφων Αριστέας Μπουγάτσου, Μάκη Πολάτου, Γιάννα Παπαδάκου και Κώστα Αλαντζά.

Πηγή: www.real.gr