Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου

Πενταμερή συνάντηση ζητά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost.gr, η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες προκειμένου να δοθεί λύση στη ρευστότητα της χώρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη. 

Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου που επιβεβαιώνουν το newpost.gr, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ζήτησε  να υπάρξει, στο περιθώριο της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, 5μερής συνάντηση με τους κ.κ. Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και Μάριο Ντράγκι.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως είχε προαναγγείλει, θα έθετε το θέμα της ασφυκτικής πίεσης προς τη χώρα κυρίως σε χρηματοδοτικό επίπεδο, την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής

Όπως τόνιζε το θέμα δεν αφορά στη διαπραγμάτευση, είναι κυρίως πολιτικό και είναι το μείζον θέμα που θα τεθεί και στην κατιδίαν συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο τη Δευτέρα. 

Ωστόσο η ελληνική πλευρά επιμένει και φέρνει το θέμα σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο και στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής

Εκ μέρους της Κομισιόν πάντως το αίτημα εξετάζεται και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη απάντηση. 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί επίσης με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα και τη νέα αμερικανική παρέμβαση για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.