Θετικός στο ενδεχόμενο αύξησης των φόρων στα ποτά και τα τσιγάρα εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ώστε τα έσοδα αυτά να καλύψουν ανάγκες στον χώρο της Υγείας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο υπουργός Υγείας δήλωσε ακόμη ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν προσλήψεις στον χώρο της Υγείας.

«Βεβαίως και θα γίνουν προσλήψεις, το σύστημα έχει καταρρεύσει και λόγω των περικοπών σε εργαζόμενους που έγιναν τα τελευταία χρόνια και λόγω της συνταξιοδότησης άλλων», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε την πρόσληψη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εκπαιδευόμενων νοσηλευτών οι οποίοι μέχρι να διοριστούν κανονικά, θα δουλεύουν αποκτώντας προϋπηρεσία και εμπειρία, θα αμείβονται με το βασικό μισθό και θα έχουν ασφάλιση. «Δεν ψάχνουμε για χαμάληδες, αυτός ο νέος κόσμος αντί να κάθεται, θα προσφέρει μέχρι να διοριστεί κανονικά», τόνισε.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει σύντομα από τον πρωθυπουργό να καθορίσει μία ειδική συζήτηση για τα θέματα της υγείας στο υπουργικό συμβούλιο.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε την ανάγκη για την ιδιαίτερη αντιμετώπιση της κατάστασης στο χώρο της υγείας στα νοσοκομεία του Αιγαίου λέγοντας πως «θα γίνει συνδυασμός του μόνιμου προσωπικού με την τηλεϊατρική» σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα μέσα στο έτος.