Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος  

Το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου ήρθε στην πολιτική ζωή του τόπου με πολλές φιλοδοξίες, ωστόσο δεν κατάφερε να περάσει το κατώφλι του 3% και να μπει στην ελληνική Βουλή. Ο κύριος Παπανδρέου και οι συνεργάτες του πάντως ξεκαθάρισαν πως δεν αποχωρούν από το πολιτικό σκηνικό και πως ετοιμάζονται για τις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν ενώ ανακοίνωσε υπεύθυνους τομέων και εκδίδει που και που κάποιες ανακοινώσεις για τα κυβερνητικά θέματα.

Πάντως, μια σειρά στελεχών που ακολούθησαν τον πρώην πρωθυπουργό αυτή την στιγμή νιώθουν εγκλωβισμένοι σε ένα εγχείρημα το οποίο δεν γνωρίζουν που έχει σκοπό να φτάσει. Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι βουλευτές του Κινήματος που ψάχνονται για την επόμενη ημέρα και πολλά πρώην μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία δεν κατάφεραν να εκλεγούν και επέστρεψαν στις δουλειές τους τις οποίες βεβαίως είχαν αφήσει εδώ και πολλά χρόνια για να αναμειχθούν στην πολιτική.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος κάνουν επαφές με ανθρώπους του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ προκείμενου να βρουν έναν τρόπο επιστροφής των στελεχών που έφυγαν προς το Γιώργο Παπανδρέου. Έτσι κι αλλιώς στο Κίνημα βρέθηκαν άνθρωποι με ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ που ο όποιος υποψήφιος πρόεδρος θα επιθυμούσε να έχει δίπλα του, από την στιγμή που η εκλογή αρχηγού θα γίνει με ψηφοφορία από τη βάση, δηλαδή θα στηθούν κάλπες.   

Εκείνα τα στελέχη χαρακτηρίζονται ως «οι εγκλωβισμένοι του Γιώργου» και υπάρχει το σενάριο να επιχειρηθεί συνολική προσέγγιση των στελεχών του κινήματος για να επιστρέψουν στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πάντως δε θα συναινέσει σε μια τέτοια εξέλιξη καθώς θεωρεί πως το κακό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές οφείλεται πρωτίστως στο κόμμα του Παπανδρέου.