Συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά είχε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Δραγασάκη, ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι όλη η συζήτησή τους «περιστράφηκε γύρω από τα ζητήματα της οικονομίας, τις συζητήσεις που αυτή τη στιγμή διεξάγονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς, επίσης, και τα σχέδια που γίνονται, από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί».

Ο ίδιος επανέλαβε τη στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματευθεί προς όφελος του ελληνικού λαού και τόνισε ότι «αυτό θα πρέπει να αποτελεί, κατά την άποψή μας, πολιτική προσέγγιση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και όχι μία προσέγγιση τυφλής υποταγής σε ό,τι ζητούν κάποια κυρίαρχα κέντρα στην ΕΕ».

Ο γραμματέας του ΑΚΕΛ ανακοίνωσε ότι προσκάλεσε τον Γιάννη Δραγασάκη να επισκεφθεί την Κύπρο προς τα τέλη του Απρίλη με αρχές του Μάη για να συμμετάσχει σε μία ημερίδα σχετικά με τις πολιτικές που ακολουθούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για το κατά πόσο υπάρχει άσκηση εναλλακτικών πολιτικών μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

Συνάντηση με Κοτζιά

Το κυπριακό και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο κ. Κυπριανού με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Η συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα και διήρκησε περίπου μία ώρα.