Στρατούλης: Εθελοντική η επένδυση των Ταμείων σε ρέπος - Δεν αγγίζουμε τα αποθεματικά

Στρατούλης: Εθελοντική η επένδυση των Ταμείων σε ρέπος - Δεν αγγίζουμε τα αποθεματικά

Με τις ομοσπονδίες Τύπου και Χάρτου, των εργαζομένων στο Φάρμακο, των Οικοδόμων και την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ συναντήθηκε σήμερα, ο Δημήτρης Στρατούλης.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν την αντίθεση τους στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την εθελοντική τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων στην ΤτΕ.

Ο Δημήτρης Στρατούλης, από την πλευρά του, τόνισε πως η κυβέρνηση δεσμεύε­ται να μην αγγίξει τα αποθεματικά των ταμείων, τα οποία είναι ο «κουμπα­ράς» των ασφαλισμένων, που έχει  λεηλατηθεί από τις προηγούμενες κυ­βερνήσεις.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τυχόν αποφάσεις των Δ.Σ  να επενδύσουν τα ρε­υστά τους σε κρατικά ρέπος είναι καθαρά εθελοντικές

Ακόμη, ο κ. Στρατούλης ανέφερε πως η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει σταδιακά τις απώλειες που προκλήθηκαν από το καταστροφικό PSI που εφάρμοσε η προηγούμενη κυ­βέρνηση,  τονίζοντας ότι τα μνημόνια και οι πολιτικές λιτότητας τελείωσαν.

Τέλος,  ενημέρωσε τους αντιπροσώπους των Ομοσπονδιών, για τις νομοθετικές ενέργειες που θα δρομολογηθούν τις επόμενες εβδομάδες, όπως είναι η δημιουργία ενός ταμείου εθνικού πλούτου και κοινωνικής ασ­φάλισης -από τα έσοδα του οποίου θα χρηματοδοτηθούν τα αποθεματικά της κοινωνικής ασφάλισης- αλλά και η υλοποίηση της προγραμματικής δέσμευσης της κυβέρνησης για να μπει φρένο σε νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο