Θετικά σχόλια επιφύλασσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για την επικείμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο άφησε αιχμές για ακόμη μία φορά, για την επιλογή της κυβέρνησης να ανακινήσει το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων. 

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε: 

«Νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός κάνει πολύ καλά, που πάει στη Γερμανία για να συναντήσει την κυρία Μέρκελ. Μάλλον αυτή η συνάντηση θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει». 

«Είναι μεγάλο το βάρος της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και νομίζω ότι κάποιοι στην Ελλάδα δε χαίρονται για αυτή τη συνάντηση», είπε στη συνέχεια και άφησε αιχμές για την επιλογή να επανέλθει στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων:  

«Μιλάω για όλους αυτούς, που προσπαθούν τον τελευταίο καιρό να τορπιλίσουν τις Ελληνογερμανικές σχέσεις. Έχουμε πει, και είμαστε ξεκάθαροι, ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες με τη Γερμανία αλλά είμαστε μαζί με τη Γερμανία στην αντιμετώπιση του μεγάλου ζητήματος, που είναι μια πιο δίκαιη Ευρώπη». 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε, εξάλλου, ότι συναντήθηκε με ομάδα Γερμανών δημοσιογράφων στους οποίους επισήμανε την ανάγκη και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να κάνει ένα βήμα πίσω, περιορίζοντας τις δηλώσεις του για να μην δημιουργείται κλίμα έντασης.

Σχολιάζοντας στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, δήλωσε:

«Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούν να συμφωνήσουν για τα εμβατήρια που θα ακουστούν. Υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης».

Ανακοίνωσε εξάλλου την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του να ψηφίσει «παρών» επί της αρχής στο νομοσχέδιο και να υπερψηφίσει τα άρθρα που αφορούν την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μετά τη συνεδρίαση, δήλωσε ότι «....από τα 37 άρθρα του νομοσχεδίου μόνο 5 αφορούν στην ανθρωπιστική κρίση και τα υπόλοιπα 32 είναι για την αντιμετώπιση της κομματικής κρίσης».

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι το συνολικό κόστος είναι 200 εκατομμύρια, γεγονός, που σημαίνει ότι «ή δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση ή υπάρχει και δίνονται ψίχουλα. Θα ήταν καλύτερα η κυβέρνηση να μελετήσει καλύτερα το ζήτημα και να φέρει ένα πλήρες νομοσχέδιο».