Εκτενείς αναφορές στην επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κάνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στις «τεταμένες σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών. 

Σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα, η Wall Street Journal τονίζει πως «ο Έλληνας Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα Άνγκελα Μέρκελ την επόμενη εβδομάδα. Η εν λόγω συνάντηση θα γίνει εν μέσω φθαρμένων σχέσεων, όσον αφορά στο μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Ελλάδας και τις αυξανόμενες προφορικές απαιτήσεις από την Αθήνα για τις πολεμικές αποζημιώσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα Washington Post, που τονίζει πως η συνάντηση γίνεται εν μέσω «όξυνσης στις σχέσεις». Η εφημερίδα προσθέτει πως «θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη Γερμανία, η οποία έχει μεγάλη συνεισφορά στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και έχει επιμείνει στο να τηρήσει η Ελλάδα τα μέτρα λιτότητας, αν θέλει να λάβει περισσότερα δάνεια σωτηρίας».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg προβάλλει δηλώσεις του προέδρου του γερμανικού ινστιτούτου DIW Marcel Fratzscher, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «η σύγκρουση Ελλάδας - Γερμανίας καθίσταται ολοένα και πιο προσωπική (μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών)» επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα θέλει το γερμανικό χρήμα, αλλά δεν θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις».