current views are: 8

17 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση15:17

Την έναρξη της Jot Mare για τη λαθρεμπορία στη Μεσόγειο εγκαινίασε ο Αβραμόπουλος

Τα κεντρικά γραφεία της Europol στη Χάγη επισκέφθηκε σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Δημοσίευση 15:17’
αρθρο-newpost

Τα κεντρικά γραφεία της Europol στη Χάγη επισκέφθηκε σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Τα κεντρικά γραφεία της Europol στη Χάγη επισκέφθηκε σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, ενημερώθηκε για όλες τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες της Εuropol.

«H Europol είναι απαραίτητη για την Ευρώπη και ιδίως για το έργο της Επιτροπής στους τομείς της μετανάστευσης της ασφάλειας», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος. 

Και πρόσθεσε:

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την δουλειά που κάνει η Europol για την προστασία των ευρωπαίων πολιτών. Εντοπίζει παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο και αντιμετωπίζει τις προσπάθειες ριζοσπαστικοποίησης και βίαιου εξτρεμισμού. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στην αντιμετώπιση της ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με την παράνομη διακίνηση οπλισμού ώστε να προλαμβάνονται οι επιθέσεις. Στηρίζουμε, επομένως, τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κέντρου καταπολέμησης της τρομοκρατίας που θα βελτιώσει την ανταλλαγή πληροφοριών. Επίσης, στην επερχόμενη Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια, η Europolθα κατέχει σημαντικό ρόλο.

Επίσης, ο Επίτροπος Μετανάστευσης εγκαινίασε την επίσημη έναρξη της Κοινής Επιχειρησιακής Ομάδας JOT MARE. Το εξειδικευμένο αυτό κέντρο θαλάσσιας παρακολούθησης φιλοξενείται και υποστηρίζεται από την Europol, το οποίο θα ενισχύσει τις δράσεις κατά των λαθρεμπόρων που διευκολύνουν την παράνομη μετανάστευση προς την Ευρώπη μέσω της Μεσογείου.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος, επεσήμανε τα θετικά αποτελέσματα από την ελληνική επιχείρηση «Δαίδαλος». Mε την υποστήριξη της Europol, η επιχείρηση οδήγησε στη σύλληψη και την εξάρθρωση πολυεθνικής εγκληματικής οργάνωσης που «διευκόλυνε» την είσοδο παράτυπων μεταναστών.


σχετικα αρθρα